2015-10-06 06:00

2015-10-06 06:00

Gåva ska gynna skolans miljöer

GRÄSMARK: Gräsmarks skola fick 5 000 kronor

Chatarina och Per-Åke Jernberg menar att skola och affär är knutpunkter i ett samhälle och har stor betydelse för att människor stannar kvar på en ort. Därför vill de gynna Gräsmarks skola genom sin gåva på 5 000 kronor.
– Det är vi mycket tacksamma över, det sätter guldkant på tillvaron. Medlen kommer eleverna direkt tillgodo, säger läraren Anders Nyström.

Paret Jernberg som driver Uddhedens fastigheter fick för en tid sedan ett telefonsamtal från en säljare som ville att företaget skulle vara med och sponsra material till skolorna i Sunne kommun.

– Då frågade jag om det gick till Gräsmarks skola och fick svaret, på sätt och vis. Medlen skulle fördelas, men man fick inte veta hur. Det gjorde att vi tog det beslut som vi tidigare funderat på, det att ge en penninggåva direkt till skolan. Skolan är mycket viktig för samhället och har betydelse när människor vill flytta hit, säger Chatarina och Per-Erik.

På skolgården

Summan, på 5 000 kronor går oavkortat till de val som eleverna beslutar. Elevråd och trivselvärdar har haft möte om vad de vill köpa in.

– Det har pratats om ett fotbollsnät, bollplank och en KIN-Ball så här långt. Det är saker som vi inte annars kunde ha köpt in på en och samma gång, så det är klart att det blir lite extra med detta, säger Nyström.

– Verkligen jättesnällt, kommenterar eleverna som var med och tog emot Jernbergs gåva.

Paret Jernberg som driver Uddhedens fastigheter fick för en tid sedan ett telefonsamtal från en säljare som ville att företaget skulle vara med och sponsra material till skolorna i Sunne kommun.

– Då frågade jag om det gick till Gräsmarks skola och fick svaret, på sätt och vis. Medlen skulle fördelas, men man fick inte veta hur. Det gjorde att vi tog det beslut som vi tidigare funderat på, det att ge en penninggåva direkt till skolan. Skolan är mycket viktig för samhället och har betydelse när människor vill flytta hit, säger Chatarina och Per-Erik.

På skolgården

Summan, på 5 000 kronor går oavkortat till de val som eleverna beslutar. Elevråd och trivselvärdar har haft möte om vad de vill köpa in.

– Det har pratats om ett fotbollsnät, bollplank och en KIN-Ball så här långt. Det är saker som vi inte annars kunde ha köpt in på en och samma gång, så det är klart att det blir lite extra med detta, säger Nyström.

– Verkligen jättesnällt, kommenterar eleverna som var med och tog emot Jernbergs gåva.