2015-10-04 15:57

2015-10-04 15:58

Nytt asylboende kan öppna i Sunne

SUNNE

Migrationsverket har tecknat avtal om att öppna ett tillfälligt asylboende i Magneberg turisthotell i Sunne kommun.

Där kommer finnas plats för 55 personer och de första sökande kan anlända redan under måndagen.

– Just nu kommer många asylsökande till Sverige och Migrationsverket har i uppdrag att erbjuda dessa människor någonstans att bo medan de väntar på att få sin asylansökan prövad, säger Lotta Anderberg, enhetschef för Migrationsverkets mottagningsenhet i Karlstad, i ett pressmeddelande.

Där kommer finnas plats för 55 personer och de första sökande kan anlända redan under måndagen.

– Just nu kommer många asylsökande till Sverige och Migrationsverket har i uppdrag att erbjuda dessa människor någonstans att bo medan de väntar på att få sin asylansökan prövad, säger Lotta Anderberg, enhetschef för Migrationsverkets mottagningsenhet i Karlstad, i ett pressmeddelande.