2015-09-29 06:00

2015-09-29 09:55

Workshops med bygdens hantverkare på Sjösala

SJÖSALA: "Man lär sig något nytt varje dag"

I söndags var det höstmarknad på Sjösala. Ett antal hantverkare fanns på plats och flera av dem hade workshop med besökarna.

En av dem var Gunhild Högberg.

– Tänk, jag brukar sitta och fästa trådar på strumpor jag stickat när jag är ute på marknader, och ibland lär jag någon sticka en häl på en strumpa. Inte visste jag att det kallas workshop. Man lär sig något nytt varje dag, berättade hon med ett leende.

Det erbjöds många typer av hantverk. Förutom stickade alster av flera olika hantverkare, sålde Tommy Bergström äppelmust och tappade upp nyslungad honung på burk. Mary Collana hade med sig handgjorda smycken medan trädgårdsmästare Blom visade upp delar av sin verksamhet.

Samtidigt var det stort kaffekalas i caféet.

En av dem var Gunhild Högberg.

– Tänk, jag brukar sitta och fästa trådar på strumpor jag stickat när jag är ute på marknader, och ibland lär jag någon sticka en häl på en strumpa. Inte visste jag att det kallas workshop. Man lär sig något nytt varje dag, berättade hon med ett leende.

Det erbjöds många typer av hantverk. Förutom stickade alster av flera olika hantverkare, sålde Tommy Bergström äppelmust och tappade upp nyslungad honung på burk. Mary Collana hade med sig handgjorda smycken medan trädgårdsmästare Blom visade upp delar av sin verksamhet.

Samtidigt var det stort kaffekalas i caféet.