2015-09-08 06:00

2015-09-08 06:00

Här blir alla vinnare i långa loppet

SUNNE: En motionsrunda för mångfalden

I lördags var det dags för Mångfaldsloppet i Sunne. Deltagare var cirka 100 barn och vuxna från Gylleby asylboende, Rottneros Camp och övriga Sunne.
– Jättekul att så många ställde upp, säger Kerstin Johannesen, en av funktionärerna.

Loppet hade bara en vinnare i traditionell mening: Den som sprang snabbast i långa loppet (sju kilometer utan tidtagning). Vinnaren blev Ali Alizada.

Korta loppet, Solbackarundan, sprang eller promenerade man och den sträckan valde cirka 80 procent av deltagarna. Alla var vinnare och fick välja från vinstbordet av alla de vinster som handeln i Sunne och privatpersoner skänkt. Det räckte till alla.

Det var många barn som ”drog med” sina föräldrar och var de som var mest pigga på loppet.

Loppet initierades av MUF och Adam Schelin och Anton Bengtsson. De betonade dock att det inte förekom något politiskt i tanken bakom loppet. Bara att visa medmänsklighet och skapa aktivitet för våra asylsökande som väntar och väntar på sina uppehållstillstånd.

Alla som var på plats kunde konstatera att det blev precis som det var tänkt.

Loppet hade bara en vinnare i traditionell mening: Den som sprang snabbast i långa loppet (sju kilometer utan tidtagning). Vinnaren blev Ali Alizada.

Korta loppet, Solbackarundan, sprang eller promenerade man och den sträckan valde cirka 80 procent av deltagarna. Alla var vinnare och fick välja från vinstbordet av alla de vinster som handeln i Sunne och privatpersoner skänkt. Det räckte till alla.

Det var många barn som ”drog med” sina föräldrar och var de som var mest pigga på loppet.

Loppet initierades av MUF och Adam Schelin och Anton Bengtsson. De betonade dock att det inte förekom något politiskt i tanken bakom loppet. Bara att visa medmänsklighet och skapa aktivitet för våra asylsökande som väntar och väntar på sina uppehållstillstånd.

Alla som var på plats kunde konstatera att det blev precis som det var tänkt.