2015-08-28 06:00

2015-08-28 06:00

Regn och applåder föll över prinsparet

ÖSTRA ÄMTERVIK: Hertigen och hertiginnan av Värmland strödde högtidlig stjärnglans över Mårbacka

När Gustav VI Adolf och hans Louise besökte Mårbacka blev Selma Lagerlöfs hushållerska Ellen Lundgren så uppspelt över att träffa dem att hon sade sig ha blivit kvitt sin blåskatarr. Om prins Carl Philip och prinsessan Sofia botade några sjukdomar må vara osagt, men de spred många leenden under sitt besök i onsdags.

Efter en akademisk kvart anlände prinsparet till Mårbacka under fanfarer, applåder och smattrande regn. Trots att vädret inte var på deras sida såg båda ut att må som en prins.

– Vi vill tacka så mycket för ert varma välkomnande när det är så kallt ute. Det betyder så mycket för oss båda och framför allt mig på mitt första uppdrag som prinsessa, sa prinsessan Sofia.

Fick skaka hand

Många besökare hade länge sett fram emot att få en skymt av paret. Margit Jansson från Deje har varit en stor beundrare av kungafamiljen i hela sitt 90-åriga liv.

– Jag har alla böcker och har följt dem sedan de var små – till och med kungen, skrattar hon.

Hon har tidigare skakat hand med både kungen och drottningen, och hon hoppades på att även få hälsa på deras son och svärdotter. Glädjen var såklart stor när hennes önskan slog in framför Mårbackas entré.

– De lade kanske märke till mig för att jag hade en flagga. Jag hälsade dem välkomna till Värmland.

Efter en akademisk kvart anlände prinsparet till Mårbacka under fanfarer, applåder och smattrande regn. Trots att vädret inte var på deras sida såg båda ut att må som en prins.

– Vi vill tacka så mycket för ert varma välkomnande när det är så kallt ute. Det betyder så mycket för oss båda och framför allt mig på mitt första uppdrag som prinsessa, sa prinsessan Sofia.

Fick skaka hand

Många besökare hade länge sett fram emot att få en skymt av paret. Margit Jansson från Deje har varit en stor beundrare av kungafamiljen i hela sitt 90-åriga liv.

– Jag har alla böcker och har följt dem sedan de var små – till och med kungen, skrattar hon.

Hon har tidigare skakat hand med både kungen och drottningen, och hon hoppades på att även få hälsa på deras son och svärdotter. Glädjen var såklart stor när hennes önskan slog in framför Mårbackas entré.

– De lade kanske märke till mig för att jag hade en flagga. Jag hälsade dem välkomna till Värmland.