2015-08-28 06:00

2015-08-28 06:00

Kvarnen får nya mjölnare

STÖPAFORS: Hjulen snurrar vidare i ny regi

Ny epok. William Olsson slutar som mjölnare på Stöpafors kvarn. Men ingen behöver vara rädd för att nävgröten ska försvinna. Intressenter finns redan till tjänsten.
– Hade kvarnen fått läggas ner hade det känts väldigt jobbigt, men nu känns beslutet väldigt bra, säger William Olsson.

Vilka intressenterna är vill han inte gå ut med innan allt pappersarbete är klart, prövotiden är genomförd och det finns ett datum för eventuellt övertagande, men meddelar att det känns bra att sluta och som att det är rätt personer som kan komma att driva Stöpafors vidare.

– Hade kvarnen fått läggas ner hade det känts väldigt jobbigt, men nu vet jag att den kan fortsätta. Tar någon vid har jag inte misslyckats, för hela min ambition när jag började var ju att den skulle drivas vidare.

Flängiga somrar

William Olsson tog över kvarnen av mjölnarna Kerstin Persson och Lennart Svahn 2011. Planen om att sluta har han haft sedan årsskiftet och det finns flera orsaker bakom beslutet.

– Mycket beror på familjesituationen. Min sambo jobbar på Västanå teater och de har ju högsäsong samtidigt som kvarnen, så vi har knappt sett röken av varandra de senaste fem somrarna. Det blir inte så festliga sommarlov för våra två pojkar framöver om det fortsätter så.

Föräldraledig

Det finns även en saknad efter musiken, som han livnärt sig på tidigare men har tagit en paus från sedan kvarnövertagandet.

– Även när jag trott att jag fått tid över för att göra en spelning har det blivit en våldsam telefontrafik om kvarnen och skrädmjöl. Så planen är att återgå till musiken och även biodling, som jag sysslat med tidigare i mindre skala. Men först väntar en lång föräldraledighet.

Stor lärdom

Han ser tillbaka på tiden som mjölnare med stolthet.

– Det har varit mycket tungt arbete, men jag har lärt mig otroligt mycket, hur man drivet ett företag och har fått lära känna mycket folk. Jag är stolt och glad över att det gått vägen.

Tacksam

Han tackar också alla som har hjälpt till med små som stora saker genom åren.

– Inte minst Sven och Bengt på Hea, som jag har kunnat ringa närsomhelst och som hjälpt mig med allt ifrån snöröjning till att lasta pallar. De är fantastiska!

Vilka intressenterna är vill han inte gå ut med innan allt pappersarbete är klart, prövotiden är genomförd och det finns ett datum för eventuellt övertagande, men meddelar att det känns bra att sluta och som att det är rätt personer som kan komma att driva Stöpafors vidare.

– Hade kvarnen fått läggas ner hade det känts väldigt jobbigt, men nu vet jag att den kan fortsätta. Tar någon vid har jag inte misslyckats, för hela min ambition när jag började var ju att den skulle drivas vidare.

Flängiga somrar

William Olsson tog över kvarnen av mjölnarna Kerstin Persson och Lennart Svahn 2011. Planen om att sluta har han haft sedan årsskiftet och det finns flera orsaker bakom beslutet.

– Mycket beror på familjesituationen. Min sambo jobbar på Västanå teater och de har ju högsäsong samtidigt som kvarnen, så vi har knappt sett röken av varandra de senaste fem somrarna. Det blir inte så festliga sommarlov för våra två pojkar framöver om det fortsätter så.

Föräldraledig

Det finns även en saknad efter musiken, som han livnärt sig på tidigare men har tagit en paus från sedan kvarnövertagandet.

– Även när jag trott att jag fått tid över för att göra en spelning har det blivit en våldsam telefontrafik om kvarnen och skrädmjöl. Så planen är att återgå till musiken och även biodling, som jag sysslat med tidigare i mindre skala. Men först väntar en lång föräldraledighet.

Stor lärdom

Han ser tillbaka på tiden som mjölnare med stolthet.

– Det har varit mycket tungt arbete, men jag har lärt mig otroligt mycket, hur man drivet ett företag och har fått lära känna mycket folk. Jag är stolt och glad över att det gått vägen.

Tacksam

Han tackar också alla som har hjälpt till med små som stora saker genom åren.

– Inte minst Sven och Bengt på Hea, som jag har kunnat ringa närsomhelst och som hjälpt mig med allt ifrån snöröjning till att lasta pallar. De är fantastiska!