2015-08-27 16:26

2015-08-27 16:26

Ovisshet i Bowlingsunne

SUNNE: Vattenlandets konkurs sätter käppar i hjulet

Det är inte bara badgäster som drabbas av Vattenlandets konkurs. I går nåddes BK Vattenlandet, som sedan 2008 har sin hall i lokalerna, av beskedet att konkursförvaltaren stänger hallen med omedelbar verkan. Det finns inga pengar i konkursboet till drift av fastigheten i väntan på ny ägare. Nu letar klubben febrilt efter en lösning – för höstserien börjar redan nästa vecka.
– Det är så många som berörs av detta, säger klubbens ordförande Lars Thomasson.

Under torsdagen diskuterade han med kommunstyrelsens ordförande Tobias Eriksson om vilka möjligheter och lösningar kommunen eventuellt kan erbjuda för att bowlingen ska kunna fortsätta.

Ett stort jobb

– Han kunde ju i dagsläget förstås inte lova någonting, men vi hade ett mycket positivt samtal och jag ser med glädje fram emot det möte vi ska ha på måndag för vidare diskussion. Det är för tidigt för att säga vare sig bu eller bä, men det kommer hur som helst att bli ett stort jobb att försöka lösa, säger Lars Thomasson.

Viktig angelägenhet

BK Vattenlandet har ett 80-tal medlemmar. Förutom A- och B-laget som tävlingsspelar finns även ett pensionärs- och ett handikapplag. Även skolklasser, företag och privatpersoner bowlar ofta i hallen.

– Hallen för med sig oerhört mycket verksamhet, glädje och gemenskap för många Sunnebor, så jag hoppas att kommunen förstår att det här är en riktigt viktig angelägenhet.

”Extra glädje”

Inte minst för handikappverksamheten i Sunne är det bekymmersamt att bowlingen står utan lokal.

– Vårt handikapplag har vuxit mycket på senare år och när de spelar kan man tala om extra glädje. Vad ska de göra om bowlingen försvinner? Det är inte många andra sporter man kan utöva när man sitter i rullstol.

Stora avstånd

Det är hårda tider för bowlingen i Värmland överlag, med flera hallar som stänger runt om i länet. I Torsby är bowlinghallen nedlagd sedan flera år tillbaka, och den i Kristinehamn har helt nyligen gått i konkurs.

– Jag vet att vi är välkomna att spela i befintliga hallar i Värmland. Men det kan ju bli över tio mil att resa och det är många som tappar gnistan eller inte har tid när man inte längre kan spela hemma. En sport som har funnits länge i Värmland håller kanske på att försvinna. Jag hoppas att Sunne ska gå som käringa mot strömmen och räta ut denna situation, säger Lars Thomasson.

Is i magen

Den 5 september – redan på lördag nästa vecka – börjar höstens seriespel. BK Vattenlandet har sin första hemmamatch den 12 september och ska stå värdar för 25 matcher under säsongen.

– Med den goda vilja som finns i laget hoppas jag att vi har lite is i magen, tänker positivt och hittar ett sätt att lösa den närmsta tidens spelande, säger Lars Thomasson.

Under torsdagen diskuterade han med kommunstyrelsens ordförande Tobias Eriksson om vilka möjligheter och lösningar kommunen eventuellt kan erbjuda för att bowlingen ska kunna fortsätta.

Ett stort jobb

– Han kunde ju i dagsläget förstås inte lova någonting, men vi hade ett mycket positivt samtal och jag ser med glädje fram emot det möte vi ska ha på måndag för vidare diskussion. Det är för tidigt för att säga vare sig bu eller bä, men det kommer hur som helst att bli ett stort jobb att försöka lösa, säger Lars Thomasson.

Viktig angelägenhet

BK Vattenlandet har ett 80-tal medlemmar. Förutom A- och B-laget som tävlingsspelar finns även ett pensionärs- och ett handikapplag. Även skolklasser, företag och privatpersoner bowlar ofta i hallen.

– Hallen för med sig oerhört mycket verksamhet, glädje och gemenskap för många Sunnebor, så jag hoppas att kommunen förstår att det här är en riktigt viktig angelägenhet.

”Extra glädje”

Inte minst för handikappverksamheten i Sunne är det bekymmersamt att bowlingen står utan lokal.

– Vårt handikapplag har vuxit mycket på senare år och när de spelar kan man tala om extra glädje. Vad ska de göra om bowlingen försvinner? Det är inte många andra sporter man kan utöva när man sitter i rullstol.

Stora avstånd

Det är hårda tider för bowlingen i Värmland överlag, med flera hallar som stänger runt om i länet. I Torsby är bowlinghallen nedlagd sedan flera år tillbaka, och den i Kristinehamn har helt nyligen gått i konkurs.

– Jag vet att vi är välkomna att spela i befintliga hallar i Värmland. Men det kan ju bli över tio mil att resa och det är många som tappar gnistan eller inte har tid när man inte längre kan spela hemma. En sport som har funnits länge i Värmland håller kanske på att försvinna. Jag hoppas att Sunne ska gå som käringa mot strömmen och räta ut denna situation, säger Lars Thomasson.

Is i magen

Den 5 september – redan på lördag nästa vecka – börjar höstens seriespel. BK Vattenlandet har sin första hemmamatch den 12 september och ska stå värdar för 25 matcher under säsongen.

– Med den goda vilja som finns i laget hoppas jag att vi har lite is i magen, tänker positivt och hittar ett sätt att lösa den närmsta tidens spelande, säger Lars Thomasson.