2015-08-04 06:00

2015-08-04 09:47

Leif är årets Östemting

ÖSTRA ÄMTERVIK: Social samvaro på hembygdsgården

Förra året såg stormen till att hela evenemanget blev inställt. Kanske var Lagerlöfsdagen därför extra efterlängtad i söndags, när cirka 130 personer såg på teater, fikade och lyssnade på musik tillsammans. Inte minst utsågs årets Östemting – som i år är fiberentusiasten Leif Östlund i Bössviken.
– Jag är hedrad och stolt, säger pristagaren.

”Med sitt helhjärtade engagemang som projektledare i Emterviksfiber ekonomisk förening har Leif på ett förtjänstfullt sätt entusiasmerat hela bygden för att vi skall få tillgång till framtidens teknik inom telekommunikation”.

Hedrande

Så lyder motiveringen bakom hembygdsföreningens val av årets Östemting som berikat och utvecklat bygden under det gångna året. Trots att Leif Östlund säger sig ha fått mycket positiv respons för sitt jobb med fibernätet, blev han väldigt överraskad av beskedet.

– Det är hedrande, och nu när jag fått sova på saken är jag allt lite stolt också. Det var många som kom fram i går för att gratulera och sa att det var rätt person som fick pris.

Klurigt

Lagerlöfsdagen är lång tradition i Östra Ämtervik och som arrangeras av hembygdsföreningen. I söndags stod två teaterföreställningar, Emterviksamatörernas Sophie och barnteatergruppens Paradisfågeln, på programmet på Ås brunn tillsammans med musikunderhållning av kvartetten Honung, fika och tipspromenad.

– Den är riktig svår, men kul, tyckte Anna Maltner, sommarboende i Södra Ås, som gick promenaden tillsammans med sönerna Harald och Tim.

Enkel gemenskap

Styrbjörn Mörk har haft sommarstuga i Östra Ämtervik i många år men är året runt-boende sedan ett år tillbaka. Han ser fram emot Lagerlöfsdagen varje år.

– Jag tycker det känns som att det händer mer här i bygden än i Stockholm, där jag bodde i 50 år. Det är fantastiskt hur mycket gemenskap man kan skapa med förhållandevis enkla medel.

”Med sitt helhjärtade engagemang som projektledare i Emterviksfiber ekonomisk förening har Leif på ett förtjänstfullt sätt entusiasmerat hela bygden för att vi skall få tillgång till framtidens teknik inom telekommunikation”.

Hedrande

Så lyder motiveringen bakom hembygdsföreningens val av årets Östemting som berikat och utvecklat bygden under det gångna året. Trots att Leif Östlund säger sig ha fått mycket positiv respons för sitt jobb med fibernätet, blev han väldigt överraskad av beskedet.

– Det är hedrande, och nu när jag fått sova på saken är jag allt lite stolt också. Det var många som kom fram i går för att gratulera och sa att det var rätt person som fick pris.

Klurigt

Lagerlöfsdagen är lång tradition i Östra Ämtervik och som arrangeras av hembygdsföreningen. I söndags stod två teaterföreställningar, Emterviksamatörernas Sophie och barnteatergruppens Paradisfågeln, på programmet på Ås brunn tillsammans med musikunderhållning av kvartetten Honung, fika och tipspromenad.

– Den är riktig svår, men kul, tyckte Anna Maltner, sommarboende i Södra Ås, som gick promenaden tillsammans med sönerna Harald och Tim.

Enkel gemenskap

Styrbjörn Mörk har haft sommarstuga i Östra Ämtervik i många år men är året runt-boende sedan ett år tillbaka. Han ser fram emot Lagerlöfsdagen varje år.

– Jag tycker det känns som att det händer mer här i bygden än i Stockholm, där jag bodde i 50 år. Det är fantastiskt hur mycket gemenskap man kan skapa med förhållandevis enkla medel.