2015-07-28 08:16

2015-07-28 08:16

Nagelbitare vanns av ett långväga ekipage

SUNNE: Cirka 450 åskådare följde asfaltsracet

Nervkittlande. Än är det långt kvar till Svenska rallyt i Höljes, men rallyfansen kunde ändå få suget stillat i Sunne i lördags då MK Ratten för sjunde gången anordnade Sunneracet. 35 ekipage deltog i tävlingen som bestod av sträckor på både Bråruds industriområde och på Tossebergsklätten.
– Hela dagen flöt på väldigt bra och enligt tidsplanen, säger den nöjda tävlingsledaren Per Täppers.

Det skulle visa sig vara ett av de jämnaste loppen i Sunneracets historia.

– Ända fram till sista sträckan skiljde det bara någon sekund eller hundradelar mellan de fem bästa, och hela startfältet var väldigt jämnt överlag, säger Per Täppers.

Skånska kungar

Till mångas förvåning var vinnaren en debutant – Jörgen Lundgren med kartläsaren Daniel Ekdahl från Lunds AC med tiden 08;05,3

– En skåning som aldrig varit här och kört, jag blev alldeles ställd! Oftast är det ju värmlänningar och norrmän som kört banan tidigare som tar hem det, så att någon som är här för första gången går och totalvinner är ju otroligt, säger Per Täppers.

Jämna tider

På fem i topp av alla klasser placerade sig i övrigt Jacob Holm Matheson och Aiman Timraz från NMK Aurskog-Høland respektive NAF Motorsport Indre Østfold på silverplatsen med den sammanlagda tiden av 08:06,1. Bronsplatsen knep Bjarne Rutgersson och Marrias Rutgersson från Stenungsunds MS med tiden 08:09,8. På fjärdeplats hamnade Michael Rosén och Tobias Sundman från Kils MK Bil med 08:17,1 och på femteplats Tommy Nilsson och Ove Johannesson, Karlstads MC Bil, med 08:21,8. Ove Johannesson kommer från Lysvik och placerade sig därmed bäst av alla lokala deltagare. Bästa förare från Sunne var däremot Bosse Persson från Östra Ämtervik, som körde rally för första gången på tio år och lyckades knipa elfteplatsen med 08:41,3 tillsammans med kartläsaren Elias Persson.

– Han var överlycklig över att det gick så bra när han inte kört på så många år, så det var härligt att se, säger Per Täppers.

Det skulle visa sig vara ett av de jämnaste loppen i Sunneracets historia.

– Ända fram till sista sträckan skiljde det bara någon sekund eller hundradelar mellan de fem bästa, och hela startfältet var väldigt jämnt överlag, säger Per Täppers.

Skånska kungar

Till mångas förvåning var vinnaren en debutant – Jörgen Lundgren med kartläsaren Daniel Ekdahl från Lunds AC med tiden 08;05,3

– En skåning som aldrig varit här och kört, jag blev alldeles ställd! Oftast är det ju värmlänningar och norrmän som kört banan tidigare som tar hem det, så att någon som är här för första gången går och totalvinner är ju otroligt, säger Per Täppers.

Jämna tider

På fem i topp av alla klasser placerade sig i övrigt Jacob Holm Matheson och Aiman Timraz från NMK Aurskog-Høland respektive NAF Motorsport Indre Østfold på silverplatsen med den sammanlagda tiden av 08:06,1. Bronsplatsen knep Bjarne Rutgersson och Marrias Rutgersson från Stenungsunds MS med tiden 08:09,8. På fjärdeplats hamnade Michael Rosén och Tobias Sundman från Kils MK Bil med 08:17,1 och på femteplats Tommy Nilsson och Ove Johannesson, Karlstads MC Bil, med 08:21,8. Ove Johannesson kommer från Lysvik och placerade sig därmed bäst av alla lokala deltagare. Bästa förare från Sunne var däremot Bosse Persson från Östra Ämtervik, som körde rally för första gången på tio år och lyckades knipa elfteplatsen med 08:41,3 tillsammans med kartläsaren Elias Persson.

– Han var överlycklig över att det gick så bra när han inte kört på så många år, så det var härligt att se, säger Per Täppers.