2015-07-28 08:17

2015-07-28 08:17

Lilla hjulafton för bilfans

SUNNE: Entusiaster njöt av 139 amerikanare, traktorer och andra motordrivna skönheter

Yankee Wings årliga utställning av amerikanska bilar är en välbekant tillställning i Sunne under sista helgen i juli. Årets upplaga i lördags var inget undantag, även om deltagarantalet var något lägre än vanligt på grund av en olycksbådande väderleksrapport. Men regnet utbröt aldrig och bilentusiaster hade en härlig dag i Sunnes centrum.
– Vi är jättenöjda, säger Maria Einarsson, ordförande.

Hela 139 utställarekipage hade samlats vid Frykensundet i centrala Sunne för att tävla om priserna, och inte minst titta på de andra utställarnas bidrag.

250 hamburgare

Vädret till trots var det full rörelse hela dagen.

– Vi har ju inget inträde och folk kommer och går hela tiden, så det är svårt att göra en uppskattning om antal besökare. Men vi sålde i alla fall 250 hamburgare, så det säger kanske något, skrattar Maria Einarsson.

– Vi hade till och med några besökare från Portland i USA – det var lite tufft.

Sex pristagare

På första plats i bilklassen kom Finn Ströms Buick limited -58, följd av Johan Ingemyrs Saab 92 från 1956 och Rolf Abrahamssons DeSoto. I mc-klassen vann Christer Johanssons Royal Diesel -97, och i traktorklassen vann Markus Bäckström med sin Volvo 940 med tillhörande husvagn. Sist men inte minst vann William Andersén lådbilsklassen med hemsnickrad modell. De lyckliga vinnarna fick med sig pokaler och presentkort.

– Vi vill rikta ett stort tack till kommunen, de är väldigt hyggliga som låter oss hålla till här, säger Maria Einarsson.

Hela 139 utställarekipage hade samlats vid Frykensundet i centrala Sunne för att tävla om priserna, och inte minst titta på de andra utställarnas bidrag.

250 hamburgare

Vädret till trots var det full rörelse hela dagen.

– Vi har ju inget inträde och folk kommer och går hela tiden, så det är svårt att göra en uppskattning om antal besökare. Men vi sålde i alla fall 250 hamburgare, så det säger kanske något, skrattar Maria Einarsson.

– Vi hade till och med några besökare från Portland i USA – det var lite tufft.

Sex pristagare

På första plats i bilklassen kom Finn Ströms Buick limited -58, följd av Johan Ingemyrs Saab 92 från 1956 och Rolf Abrahamssons DeSoto. I mc-klassen vann Christer Johanssons Royal Diesel -97, och i traktorklassen vann Markus Bäckström med sin Volvo 940 med tillhörande husvagn. Sist men inte minst vann William Andersén lådbilsklassen med hemsnickrad modell. De lyckliga vinnarna fick med sig pokaler och presentkort.

– Vi vill rikta ett stort tack till kommunen, de är väldigt hyggliga som låter oss hålla till här, säger Maria Einarsson.