2015-07-17 06:00

2015-07-17 08:06

MIF första laget att ta poäng mot Rosengård

MALLBACKEN–ROSENGÅRD: Oavgjort mot serieledaren

Stark insats. Rosengård hade inför mötet mot Mallbacken vunnit alla sina matcher i årets Allsvenska. Men på Strandvallen lyckades Mallbacken ta poäng av de suveräna serieledarna.

Storpublik såg mötet mellan Mallbacken och serieledarna från Rosengård. Mot vägen till Strandvallen låg bilarna som ett pärlband och kön till insläppet var lång fram till att domaren drog i gång matchen. 2270 åskådare är högsta publiksiffran i årets Allsvenska.

Matchbilden var klar långt innan matchen drog i gång. Mallbacken hade siktet inriktat på ett kompakt försvarsspel mot spelskickliga Rosengård. Så sent som i söndags spelade Rosengård semifinal mot Umeå och tog sig lätt vidare till final. Tanken var nog det samma mot Mallbacken. Men i stället stod det 1–0 till hemmalaget efter nio minuter in i matchen. En hårt arbetande Mimmi Larsson fixade fram en hörna som en helt omarkerad Zoe Ness stänkte dit.

Målet gav energi

Mallbacken fick den energi som till slut gav hemmalaget en poäng efter att Rosengård gjort mål efter en timmes spel. Att Mallbacken skulle ta poäng mot de oslagbara serieledarna hoppades många på men som egentligen är en omöjlighet. Rosengård hade inför mötet 29–4 i målskillnad och sju raka segrar.

– Vi är helnöjda givetvis. Tjejerna jobbar stenhårt i 90 minuter och med vårt jobb så kommer de inte upp i nivå, säger tränare Henrik Arneng efter matchen.

Hela laget slet hårt i försvarsspelet, inte minst Frida Broström och Sarah Bergman i mittförsvaret gjorde allt för att Jennifer Falk skulle få så lite som möjligt att göra. Mallbacken låg tätt och på Rosengårdsspelarna, och när de gick till anfall så gick de för hundra procent.

Nyförvärv inför hösten

– Vi sliter tillsammans. Rosengård hade inte förlorat en enda poäng så kommer dom till skogen, säger en nöjd Sarah Bergman efter den starka prestationen.

Redan i morgon väntar en ny match mot mittenlaget Vittsjö. Sarah Bergman ser fram emot höstsäsongnen.

– Det här är absolut en bra start på hösten. Vi är ett bra lag, ska bara finslipa och köra vidare.

Och inför hösten har Mallbacken nyligen gjort klart med den holländska mittfältaren Maruschka Waldus.

Storpublik såg mötet mellan Mallbacken och serieledarna från Rosengård. Mot vägen till Strandvallen låg bilarna som ett pärlband och kön till insläppet var lång fram till att domaren drog i gång matchen. 2270 åskådare är högsta publiksiffran i årets Allsvenska.

Matchbilden var klar långt innan matchen drog i gång. Mallbacken hade siktet inriktat på ett kompakt försvarsspel mot spelskickliga Rosengård. Så sent som i söndags spelade Rosengård semifinal mot Umeå och tog sig lätt vidare till final. Tanken var nog det samma mot Mallbacken. Men i stället stod det 1–0 till hemmalaget efter nio minuter in i matchen. En hårt arbetande Mimmi Larsson fixade fram en hörna som en helt omarkerad Zoe Ness stänkte dit.

Målet gav energi

Mallbacken fick den energi som till slut gav hemmalaget en poäng efter att Rosengård gjort mål efter en timmes spel. Att Mallbacken skulle ta poäng mot de oslagbara serieledarna hoppades många på men som egentligen är en omöjlighet. Rosengård hade inför mötet 29–4 i målskillnad och sju raka segrar.

– Vi är helnöjda givetvis. Tjejerna jobbar stenhårt i 90 minuter och med vårt jobb så kommer de inte upp i nivå, säger tränare Henrik Arneng efter matchen.

Hela laget slet hårt i försvarsspelet, inte minst Frida Broström och Sarah Bergman i mittförsvaret gjorde allt för att Jennifer Falk skulle få så lite som möjligt att göra. Mallbacken låg tätt och på Rosengårdsspelarna, och när de gick till anfall så gick de för hundra procent.

Nyförvärv inför hösten

– Vi sliter tillsammans. Rosengård hade inte förlorat en enda poäng så kommer dom till skogen, säger en nöjd Sarah Bergman efter den starka prestationen.

Redan i morgon väntar en ny match mot mittenlaget Vittsjö. Sarah Bergman ser fram emot höstsäsongnen.

– Det här är absolut en bra start på hösten. Vi är ett bra lag, ska bara finslipa och köra vidare.

Och inför hösten har Mallbacken nyligen gjort klart med den holländska mittfältaren Maruschka Waldus.