2015-07-03 06:00

2015-07-03 06:00

40 medaljer till Sunne

SUNNE: Fina prestationer på Fryxellska IP

220 aktiva gjorde 658 starter i årets upplaga av friidrottstävlingen Sunnespelen. Arrangören IFK Sunne friidrott hade många unga lovande idrottare med, eller vad sägs om att 25 stycken tog hem totalt 40 medaljer?
– Det tror jag är rekord för oss, summerar tränaren Mats Svärdsén.

Åtta av Sunneungdomarna tog fler än en medalj. En av dem var Tilda Bergström som tävlade i klassen F13. Hela tre medaljer fick hon med sig hem; ett brons i kula och guld i höjd och spjut. Det personliga rekordet i spjut inför tävlingarna var 36,32 och hon fick till ett bra kast i början av tävlingen. Exakt hur långt det var visste hon inte förrän det var dags för mätning efter tre kast; 36.12.

– Tjugo centimeter från rekordet. Oj oj oj, det var nära, sa hon och gick för att förbereda sig inför de tre avslutande kasten.

Då laddade hon rejält och vräkte iväg spjutet hela 36.59, vilket var nytt personligt rekord.

Tangerat rekord

Även Elin Nermark satte personligt rekord under helgen. Eller rättare sagt tangerade sitt personliga rekord.

– Jag hoppade 1.44 i höjd. Det har jag gjort en gång förut, berättade Sunnetjejen som slutade tvåa i klassen F15, och som även tävlade i längd, 800 meter och tresteg där hon tog hem ett silver i klassen F17.

I några grenar tog IFK Sunne friidrott till och med fler än en medalj. I höjd i klassen F8 gick samtliga tre medaljer till IFK Sunne. Lowa Olsson vann, Evelina Olsson slutade tvåa och Sara Berg trea. I kula i klassen P13 vann Alfred Persson Forsberg medan August Berglund slutade tvåa. I klassen P11 vann Adam Larsson längd medan Elis Höök slutade trea. I P8 tog gick silvret till Hannes Karlsson och bronset till Linus Vennerström. I klassen F 17 vann Julia Arlestrand tresteg medan Elin Nermark slutade tvåa.

Totalt deltog ett trettiotal föreningar från hela landet.

Åtta av Sunneungdomarna tog fler än en medalj. En av dem var Tilda Bergström som tävlade i klassen F13. Hela tre medaljer fick hon med sig hem; ett brons i kula och guld i höjd och spjut. Det personliga rekordet i spjut inför tävlingarna var 36,32 och hon fick till ett bra kast i början av tävlingen. Exakt hur långt det var visste hon inte förrän det var dags för mätning efter tre kast; 36.12.

– Tjugo centimeter från rekordet. Oj oj oj, det var nära, sa hon och gick för att förbereda sig inför de tre avslutande kasten.

Då laddade hon rejält och vräkte iväg spjutet hela 36.59, vilket var nytt personligt rekord.

Tangerat rekord

Även Elin Nermark satte personligt rekord under helgen. Eller rättare sagt tangerade sitt personliga rekord.

– Jag hoppade 1.44 i höjd. Det har jag gjort en gång förut, berättade Sunnetjejen som slutade tvåa i klassen F15, och som även tävlade i längd, 800 meter och tresteg där hon tog hem ett silver i klassen F17.

I några grenar tog IFK Sunne friidrott till och med fler än en medalj. I höjd i klassen F8 gick samtliga tre medaljer till IFK Sunne. Lowa Olsson vann, Evelina Olsson slutade tvåa och Sara Berg trea. I kula i klassen P13 vann Alfred Persson Forsberg medan August Berglund slutade tvåa. I klassen P11 vann Adam Larsson längd medan Elis Höök slutade trea. I P8 tog gick silvret till Hannes Karlsson och bronset till Linus Vennerström. I klassen F 17 vann Julia Arlestrand tresteg medan Elin Nermark slutade tvåa.

Totalt deltog ett trettiotal föreningar från hela landet.