2015-07-01 12:56

2015-07-01 12:57

Kalla och Calle vann överlägset

SUNNE: Många ville se världsstjärnorna

Charlotte Kalla och Calle Halfvardsson vann dam- och herrloppet i rullskidtävlingen Inge Bråten memorial. Intresset för loppet växer, och nu avslöjar projektledaren Kjell-Erik Kristiansen att man vill utveckla arrangemanget.
– Vi vill göra en tour, liknande Tour de Ski, under 4-5 dagar med tävlingar i Sverige och Norge, och där Sunne givetvis finns med, berättar han.

Charlotte Kalla och Calle Halfvardsson sken lika starkt som solen efter målgången i lördagens tävling.

– Vilken publik. Och vilket väder! Det var när vi kom till Sunne som sommaren kom, sa Kalla som gillade upplägget.

– Det är roligt att köra inne i byn på det här sättet. Man kommer så nära publiken.

Calle Halfvardsson drog ifrån tidigt och varvade Petter Northug på sista varvet. Han var så överlägsen att han till och med tog sig tid att prata med Northug.

– Vad pratade ni om, frågade Kjell-Erik Kristiansen i intervjun på scenen efteråt.

– Vi sa inget särskilt. Jag undrade bara om han tänkte kliva av eller inte. De som blir varvade skulle ju göra det.

Tvådagars tävling

Året tävling lockade rekordstor publik, enligt arrangören hela 14 000 personer, och nu vill man utveckla arrangemanget till en Tour. Planerna har funnits i flera år och tanken var att testa att köra en tvådagarstävling redan i år där Sunne var ena orten och Torsby den andra.

– Det föll på att norska landslaget inte hade möjlighet att vara med, och att Torsby tvingades tacka nej på grund av att de hade andra åtaganden, berättar Kjell-Erik Kristiansen som tror att det kan ta något år innan det blir verklighet. Men han ser möjligheterna och hoppas förstås att de lyckas ro projektet i land.

– Vi är imponerade av publiken och Sunne som arrangörsort, så Sunne är en bra ort att utveckla detta vidare från. Även Torsby är aktuellt, liksom Elevrum som visat intresse. Min drömavslutning på touren skulle vara uppför en milslång backe i Norefjell, berättar han.

Löpande dialog

Nu ska samtliga inblandade summera året och sedan blicka framåt.

– För att öka intresset krävs att evenemanget sänds i teve. Norsk teve är inget problem, de är intresserade. Nu ska vi försöka få svensk teve att haka på också. Men då krävs att de allra bästa svenska och norska åkarna är med. Blir det en hel tour vill vi ha med även elitåkare från andra europeiska länder. Det största problemet är att få till en tidpunkt då alla kan vara med, så jag har löpande dialog med norska och svenska landslaget.

Charlotte Kalla och Calle Halfvardsson sken lika starkt som solen efter målgången i lördagens tävling.

– Vilken publik. Och vilket väder! Det var när vi kom till Sunne som sommaren kom, sa Kalla som gillade upplägget.

– Det är roligt att köra inne i byn på det här sättet. Man kommer så nära publiken.

Calle Halfvardsson drog ifrån tidigt och varvade Petter Northug på sista varvet. Han var så överlägsen att han till och med tog sig tid att prata med Northug.

– Vad pratade ni om, frågade Kjell-Erik Kristiansen i intervjun på scenen efteråt.

– Vi sa inget särskilt. Jag undrade bara om han tänkte kliva av eller inte. De som blir varvade skulle ju göra det.

Tvådagars tävling

Året tävling lockade rekordstor publik, enligt arrangören hela 14 000 personer, och nu vill man utveckla arrangemanget till en Tour. Planerna har funnits i flera år och tanken var att testa att köra en tvådagarstävling redan i år där Sunne var ena orten och Torsby den andra.

– Det föll på att norska landslaget inte hade möjlighet att vara med, och att Torsby tvingades tacka nej på grund av att de hade andra åtaganden, berättar Kjell-Erik Kristiansen som tror att det kan ta något år innan det blir verklighet. Men han ser möjligheterna och hoppas förstås att de lyckas ro projektet i land.

– Vi är imponerade av publiken och Sunne som arrangörsort, så Sunne är en bra ort att utveckla detta vidare från. Även Torsby är aktuellt, liksom Elevrum som visat intresse. Min drömavslutning på touren skulle vara uppför en milslång backe i Norefjell, berättar han.

Löpande dialog

Nu ska samtliga inblandade summera året och sedan blicka framåt.

– För att öka intresset krävs att evenemanget sänds i teve. Norsk teve är inget problem, de är intresserade. Nu ska vi försöka få svensk teve att haka på också. Men då krävs att de allra bästa svenska och norska åkarna är med. Blir det en hel tour vill vi ha med även elitåkare från andra europeiska länder. Det största problemet är att få till en tidpunkt då alla kan vara med, så jag har löpande dialog med norska och svenska landslaget.