2015-06-30 13:20

2015-06-30 13:23

Sunne-elever överlägsna i design-tävling

Sunne: Designtävling

Brobygrafiska elever vet hur du packar din mat smart. I årets PIDA-tävling vann de överlägset över konkurrenterna.

Årets upplaga av design-tävlningen PIDA - Packaging Impact Design Award sökte smarta förpackningslösningar för take away-mat. Den prestigefyllda tävlingen söker varje år tävlingsbidrag från universitet i Frankrike, Tyskland och Sverige.

Av de fyra prisen som skulle delas ut gick tre stycken till elever vid Brobygrafiska yrkeshögskoleutbildningen i Sunne.

- Förra året tog de också hem tre priser, så det visar ju vilken nivå de ligger på. Det känns jättekul, sgäer Anna-Clara Einarsson, som jobbar med marknadföring på Brobygrafiska.

Katarina Häll och Joakim Tidén tog hem huvudpriset med en ihopvikbar låda som innehöll flera mindre förpackningar och bestick. Lådan kallades "Raw Food Café". Förutom äran får vinner förstapristagaren en weekendresa till barcelona med ett studiebesök hos BillerudKorsnäs Escola Massan, ett konstcentrum i Barcelona

Förutom huvudkategorin vann Sunne-eleverna pris för lådorna "Swedish Fika" och "Nabo - the social box".

 

Årets upplaga av design-tävlningen PIDA - Packaging Impact Design Award sökte smarta förpackningslösningar för take away-mat. Den prestigefyllda tävlingen söker varje år tävlingsbidrag från universitet i Frankrike, Tyskland och Sverige.

Av de fyra prisen som skulle delas ut gick tre stycken till elever vid Brobygrafiska yrkeshögskoleutbildningen i Sunne.

- Förra året tog de också hem tre priser, så det visar ju vilken nivå de ligger på. Det känns jättekul, sgäer Anna-Clara Einarsson, som jobbar med marknadföring på Brobygrafiska.

Katarina Häll och Joakim Tidén tog hem huvudpriset med en ihopvikbar låda som innehöll flera mindre förpackningar och bestick. Lådan kallades "Raw Food Café". Förutom äran får vinner förstapristagaren en weekendresa till barcelona med ett studiebesök hos BillerudKorsnäs Escola Massan, ett konstcentrum i Barcelona

Förutom huvudkategorin vann Sunne-eleverna pris för lådorna "Swedish Fika" och "Nabo - the social box".