2015-06-08 16:39

2015-06-08 16:39

Omtänkare fick pris

SUNNE: Pris för uppskattat nätverk

Under applåder lika smattrande som skyfallet över Teatertorget mottog Sophie Janulf och Lina Börjesson 1000 kronor var och ett diplom för årets medmänskligaste insats. Med nätverket Med hjärtat i Sunne har de jobbat för att ingen människa i kommunen ska behöva vara ensam.

– Det här är en jättestor ära, sa Sophie Janulf om att vara en av årets omtänkare – ett nyinstiftat pris som delades ut för första gången i lördags.

Med hjärtat i Sunne startade som en facebookgrupp i november förra året med syftet att fungera som ett politiskt och religiöst obundet nätverk för människor i Sunne som vill knyta kontakter.

Meningsfull tillvaro

Gruppen ska fungera som ett nav för socialt umgänge, för att kunna hjälpa varandra och själv söka trygghet från sina medmänniskor om man hamnar i en svår och utsatt situation. Grundtanken är att många säkert vill hjälpa den som råkar illa ut, men att den behövande och den hjälpande inte alltid kommer i kontakt.

”Vår vision är att alla i Sunne kommun ska ha tillräckligt med kläder, kunna äta sig mätta varje dag och känna gemenskap med andra människor. Alla ska också ha möjlighet till en meningsfull tillvaro och kunna känna trygghet och glädje i vardagen”, står på gruppens sida.

Inget alternativ

I skrivande stund har gruppen 1145 medlemmar.

– När vi reflekterade över detta fanns det egentligen inget alternativ till årets omtänkare, menade Lars Stiernelööf, som delade ut priset under nationaldagsfirandet.

Priset är allas

Pristagarna var glada, rörda och stolta över utmärkelsen, men påpekade att även om de är initiativtagare till nätverket är produktionen ett resultat av många människors goda vilja och engagemang. Därför ska alla känna sig delaktiga i utmärkelsen.

– Nu får vi nog köpa glass eller något till alla för det här, skrattade Sophie Janulf.

– Det här är en jättestor ära, sa Sophie Janulf om att vara en av årets omtänkare – ett nyinstiftat pris som delades ut för första gången i lördags.

Med hjärtat i Sunne startade som en facebookgrupp i november förra året med syftet att fungera som ett politiskt och religiöst obundet nätverk för människor i Sunne som vill knyta kontakter.

Meningsfull tillvaro

Gruppen ska fungera som ett nav för socialt umgänge, för att kunna hjälpa varandra och själv söka trygghet från sina medmänniskor om man hamnar i en svår och utsatt situation. Grundtanken är att många säkert vill hjälpa den som råkar illa ut, men att den behövande och den hjälpande inte alltid kommer i kontakt.

”Vår vision är att alla i Sunne kommun ska ha tillräckligt med kläder, kunna äta sig mätta varje dag och känna gemenskap med andra människor. Alla ska också ha möjlighet till en meningsfull tillvaro och kunna känna trygghet och glädje i vardagen”, står på gruppens sida.

Inget alternativ

I skrivande stund har gruppen 1145 medlemmar.

– När vi reflekterade över detta fanns det egentligen inget alternativ till årets omtänkare, menade Lars Stiernelööf, som delade ut priset under nationaldagsfirandet.

Priset är allas

Pristagarna var glada, rörda och stolta över utmärkelsen, men påpekade att även om de är initiativtagare till nätverket är produktionen ett resultat av många människors goda vilja och engagemang. Därför ska alla känna sig delaktiga i utmärkelsen.

– Nu får vi nog köpa glass eller något till alla för det här, skrattade Sophie Janulf.