2015-04-20 16:21

2015-04-20 16:21

Skola skärper säkerhet efter hot

SUNNE: Två äldre män hotade barn och personal

En mellanstadieskola i Sunne är extra bevakad sedan måndagen.
Ett stenkast därifrån bor två 70-åringar, som hotade skolbarn med tillhygge på fredagen.
Männen släpptes ur häktet i helgen.
– Barnen tycker att det är olustigt, säger skolans rektor.

– Männen kom till skolan med ett tillhygge och sa en massa grova saker. De var väldigt hotfulla, säger rektorn.

Polisen har beslagtagit en egentillverkad stör med ett plaströr i ena änden – ingen kniv hittills.

– Det var en förskärare som satt i änden på en två meter lång gummislang, enligt barnen och personalen, säger rektorn.

Vad gör skolan nu?

– Vi har extra bevakning på rasterna. Barnen kan känna sig trygga. Kommer männen ut ska de springa in, säger rektorn. Det är tredje gången skolan anmäler männen sedan i höstas.

– De har skrikit på barnen på väg hem från skolan och vid isbanan. De är väldigt lättprovocerade och har varit utsatta i många år. Tragiskt, säger rektorn. Männen är misstänkta för olaga hot mot grupp. Sedan tidigare är de även anmälda för försök till grov misshandel, misshandel och olaga hot.

Vill undvika katastrof

De misstänkta häktades på fredagen och försattes på fri fot på lördagen.

– Risken är att det sker något katastrofalt eftersom de har tagit till tillhyggen. De har varit utsatta en lång tid med krossade rutor, bland annat. Enligt dem har skolbarnen skrikit ”djävla svin”. Till slut rinner det över. Just att de exploderar gör förstås att det blir extra roligt att trakassera dem, säger Jens Fischer, polisens förundersökningsledare.

Vad gör polisen?

– Vi har förhört lärare och männen. Vi vill få stopp på detta innan det händer något olyckligt. Vi ska bjuda in dem till skolan för en medling, där skolbarnen får lyssna och ställa frågor, säger Jens Fischer.

Fast de båda männen vill inte besöka skolan.

– Det blir bara ännu värre. Vi har levt 15 år i terror, med mordhot, misshandel, mordbrand... Inget görs fastän vi har slödder här nästan dygnet runt, säger en av dem. De har gjort flera anmälningar genom åren. 2011 dömdes ett ungdomsgäng för ofredande och misshandel.

Att flytta är inte aktuellt:

– Det ska snart bli slut på detta. Ett radikalt slut! Jag kan ta med lite skit till likboden, säger den ene mannen hemlighetsfullt.

– Männen kom till skolan med ett tillhygge och sa en massa grova saker. De var väldigt hotfulla, säger rektorn.

Polisen har beslagtagit en egentillverkad stör med ett plaströr i ena änden – ingen kniv hittills.

– Det var en förskärare som satt i änden på en två meter lång gummislang, enligt barnen och personalen, säger rektorn.

Vad gör skolan nu?

– Vi har extra bevakning på rasterna. Barnen kan känna sig trygga. Kommer männen ut ska de springa in, säger rektorn. Det är tredje gången skolan anmäler männen sedan i höstas.

– De har skrikit på barnen på väg hem från skolan och vid isbanan. De är väldigt lättprovocerade och har varit utsatta i många år. Tragiskt, säger rektorn. Männen är misstänkta för olaga hot mot grupp. Sedan tidigare är de även anmälda för försök till grov misshandel, misshandel och olaga hot.

Vill undvika katastrof

De misstänkta häktades på fredagen och försattes på fri fot på lördagen.

– Risken är att det sker något katastrofalt eftersom de har tagit till tillhyggen. De har varit utsatta en lång tid med krossade rutor, bland annat. Enligt dem har skolbarnen skrikit ”djävla svin”. Till slut rinner det över. Just att de exploderar gör förstås att det blir extra roligt att trakassera dem, säger Jens Fischer, polisens förundersökningsledare.

Vad gör polisen?

– Vi har förhört lärare och männen. Vi vill få stopp på detta innan det händer något olyckligt. Vi ska bjuda in dem till skolan för en medling, där skolbarnen får lyssna och ställa frågor, säger Jens Fischer.

Fast de båda männen vill inte besöka skolan.

– Det blir bara ännu värre. Vi har levt 15 år i terror, med mordhot, misshandel, mordbrand... Inget görs fastän vi har slödder här nästan dygnet runt, säger en av dem. De har gjort flera anmälningar genom åren. 2011 dömdes ett ungdomsgäng för ofredande och misshandel.

Att flytta är inte aktuellt:

– Det ska snart bli slut på detta. Ett radikalt slut! Jag kan ta med lite skit till likboden, säger den ene mannen hemlighetsfullt.