2015-03-27 09:40

2015-03-27 09:40

"Moderaterna är bästa alternativet"

SUNNE: Nytillsatt styrelse vill föra ungdomars talan

Sedan en vecka tillbaka har MUF i Sunne en ny styrelse, vilket inneburit en nystart för hela organisationen.

– Vi har en viktig roll att fylla för att förmedla ungdomars röst för fler jobb och ett fortsatt sagolikt Sunne, säger ordföranden Adam Schelin.

MUF-styrelsen ser att det spirar ett politiskt intresse över alla partifärger bland Sunnes unga – mer än de någonsin upplevt förut. Det tror de beror mycket på valet i höstas, som innebar stora förändringar på både riks – och lokal nivå. För Sunnes del innebar det att Centerpartiet fick stå åt sidan efter ett mångårigt kommunstyre.

Företagsamhet först

– Nu är det Socialdemokraterna och Hela Sunne som styr kommunen, och vi märker att det inte fungerar vare sig politiskt eller ekonomiskt. Den nya ledningen har redan kostat skattebetalarna hundratusentals kronor i förseningar och utredningar där underlag redan finns. Därför är Moderaterna det bästa alternativet för Sunne, säger Adam Schelin.

MUF–styrelsen vill framför allt verka för att ungdomarna ska trivas i hemkommunen och känna framtidsanda för Sunne. För att det ska bli verklighet vill de att det satsas på företagen och att det ska vara enkelt att få och ge jobb i kommunen.

– Sunne är en av de mest företagsamma kommunerna i Värmland. Vår politik skapar jobb och stöttar framför allt småföretagarna, vilket det finns många av i Sunne, säger sekreterare Klara Olsson.

För talan

MUF är med sina 15 medlemmar den största aktiva politiska ungdomsorganisationen i Sunne. Moderaterna vann också skolvalet på Fryxellska skolan. Så styrelsen ser att de har ett viktigt uppdrag framför sig att representera ungdomarnas åsikter och föra dem vidare till moderpartiet och hela den lokala politiken.

– Det känns jättebra att äntligen komma i gång. Vi har fått mycket hjälp av Moderaterna i Sunne och vi känner att de verkligen lyssnar på oss, säger vice ordförande Anton Bengtsson.

MUF-styrelsen ser att det spirar ett politiskt intresse över alla partifärger bland Sunnes unga – mer än de någonsin upplevt förut. Det tror de beror mycket på valet i höstas, som innebar stora förändringar på både riks – och lokal nivå. För Sunnes del innebar det att Centerpartiet fick stå åt sidan efter ett mångårigt kommunstyre.

Företagsamhet först

– Nu är det Socialdemokraterna och Hela Sunne som styr kommunen, och vi märker att det inte fungerar vare sig politiskt eller ekonomiskt. Den nya ledningen har redan kostat skattebetalarna hundratusentals kronor i förseningar och utredningar där underlag redan finns. Därför är Moderaterna det bästa alternativet för Sunne, säger Adam Schelin.

MUF–styrelsen vill framför allt verka för att ungdomarna ska trivas i hemkommunen och känna framtidsanda för Sunne. För att det ska bli verklighet vill de att det satsas på företagen och att det ska vara enkelt att få och ge jobb i kommunen.

– Sunne är en av de mest företagsamma kommunerna i Värmland. Vår politik skapar jobb och stöttar framför allt småföretagarna, vilket det finns många av i Sunne, säger sekreterare Klara Olsson.

För talan

MUF är med sina 15 medlemmar den största aktiva politiska ungdomsorganisationen i Sunne. Moderaterna vann också skolvalet på Fryxellska skolan. Så styrelsen ser att de har ett viktigt uppdrag framför sig att representera ungdomarnas åsikter och föra dem vidare till moderpartiet och hela den lokala politiken.

– Det känns jättebra att äntligen komma i gång. Vi har fått mycket hjälp av Moderaterna i Sunne och vi känner att de verkligen lyssnar på oss, säger vice ordförande Anton Bengtsson.