2015-03-27 09:41

2015-03-27 09:41

Fin final på stark säsong

KONSTÅKNING: Ett glatt gäng visade upp konster för familj och vänner

När Sunnes Skridskoklubb hade säsongsavslutning i söndags belönades åkarna med diplom och blommor för sina insatser. Klubben ser tillbaka på säsongen som en särskilt framgångsrik sådan.
– Det brukar inte gå så bra som det gjorde på deras första tävling, säger tränaren Susann Nilsson.

Tretton åkare, sju från skridskoskolan och sex från den lite äldre gruppen, såg fram emot att visa föräldrar, syskon och andra intresserade vad de hade lärt sig under året. Och det var en ganska välbesökt uppvisning.

– Det var i alla fall minst 50 personer i publiken, så det får vi säga är hyfsat mycket, säger Susann Nilsson.

Solo och gruppvis

Båda grupperna har nyligen deltagit i tävling i Orsa respektive Kil, och alla åkare framförde sina individuella program från tävlingarna samt ett för uppvisningen sammansatt program som de genomförde gruppvis.

När man börjar träna konståkning samlar man på sig märken. När man tagit sju märken får man börja åka utan hjälm. För den äldre gruppen skedde det för ett år sedan. Susann ser att det har ökat deras självförtroende, vilket i sin tur säkert bidragit till att premiärtävlingen i Orsa för ett par veckor sedan gick så bra som den gjorde.

Mer självförtroende

– De har lärt sig så mycket nytt i vinter. När man lär sig nya saker får man ökat självförtroende och motivation. Det brukar inte gå så bra som det gjorde på deras första tävling, säger Susann Nilsson.

Föreningen hoppas på att få igenom ett skridskoläger i augusti. Annars väntar vila till den nya träningssäsongen startar i september.

Tretton åkare, sju från skridskoskolan och sex från den lite äldre gruppen, såg fram emot att visa föräldrar, syskon och andra intresserade vad de hade lärt sig under året. Och det var en ganska välbesökt uppvisning.

– Det var i alla fall minst 50 personer i publiken, så det får vi säga är hyfsat mycket, säger Susann Nilsson.

Solo och gruppvis

Båda grupperna har nyligen deltagit i tävling i Orsa respektive Kil, och alla åkare framförde sina individuella program från tävlingarna samt ett för uppvisningen sammansatt program som de genomförde gruppvis.

När man börjar träna konståkning samlar man på sig märken. När man tagit sju märken får man börja åka utan hjälm. För den äldre gruppen skedde det för ett år sedan. Susann ser att det har ökat deras självförtroende, vilket i sin tur säkert bidragit till att premiärtävlingen i Orsa för ett par veckor sedan gick så bra som den gjorde.

Mer självförtroende

– De har lärt sig så mycket nytt i vinter. När man lär sig nya saker får man ökat självförtroende och motivation. Det brukar inte gå så bra som det gjorde på deras första tävling, säger Susann Nilsson.

Föreningen hoppas på att få igenom ett skridskoläger i augusti. Annars väntar vila till den nya träningssäsongen startar i september.