2015-03-25 06:00

2015-03-25 07:05

Broby grafiska mister utbildning

SUNNE: Startar filial i Berlin

Sunnes populära yrkeshögskoleutbildning Manusförfattare växer - och lämnar Broby grafiska. I juni tar Changemaker Educations AB över rodret som anordnare.
– Vi vill ta utbildningen ett steg vidare, säger grundaren Sara Broos.

Manusförfattare har blivit en av Nordens främsta filmutbildningar på avancerad nivå. Kursen har runt 100 sökande varje år till 16 platser. Utbildningen startade 2002 på Broby grafiska.

– Samarbetet med Broby grafiska fortsätter, genom exempelvis bokproduktion. Flera av utbildningens träffar förläggs även i fortsättningen till Sunne och Alma Löv Museum, säger Sara Broos, ansvarig lärare.

Filial i Tyskland

Changemaker finns i Göteborg och Stockholm med kopplingar till Berlin, där manusutbildningen startar en filial.

– Jag tror att kombinationen höga ambitioner och ett friare förhållningssätt, där vi lyfter fram det personliga, egensinniga, har varit ett framgångskoncept. Utöver berättandet och hantverket, diskussionerna kring innehåll och dramaturgi, möts vi på olika platser. Det kan vara i Berlin, i Värmland, i Göteborg eller Stockholm, säger Sara Broos.

När Brobygrafiskas kursutbud nu bantas satsas desto mer på utbildningarna inom den grafiska sektorn.

– Sara Broos är en fantastisk entreprenör och vi önskar henne lycka till. Brobygrafiska fortsätter söka utbildningar inom den grafiska sektorn, där det ser väldigt bra ut, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig på Brobygrafiska.

Manusförfattare har blivit en av Nordens främsta filmutbildningar på avancerad nivå. Kursen har runt 100 sökande varje år till 16 platser. Utbildningen startade 2002 på Broby grafiska.

– Samarbetet med Broby grafiska fortsätter, genom exempelvis bokproduktion. Flera av utbildningens träffar förläggs även i fortsättningen till Sunne och Alma Löv Museum, säger Sara Broos, ansvarig lärare.

Filial i Tyskland

Changemaker finns i Göteborg och Stockholm med kopplingar till Berlin, där manusutbildningen startar en filial.

– Jag tror att kombinationen höga ambitioner och ett friare förhållningssätt, där vi lyfter fram det personliga, egensinniga, har varit ett framgångskoncept. Utöver berättandet och hantverket, diskussionerna kring innehåll och dramaturgi, möts vi på olika platser. Det kan vara i Berlin, i Värmland, i Göteborg eller Stockholm, säger Sara Broos.

När Brobygrafiskas kursutbud nu bantas satsas desto mer på utbildningarna inom den grafiska sektorn.

– Sara Broos är en fantastisk entreprenör och vi önskar henne lycka till. Brobygrafiska fortsätter söka utbildningar inom den grafiska sektorn, där det ser väldigt bra ut, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig på Brobygrafiska.