2015-03-12 06:00

2015-03-12 09:13

Nigeriansk ledare föreläser i Sunne

SUNNE: Föreläser om mänskliga rättigheter

Nigerianske byledaren Igwe Goddy Nwanze Ekoh verkar för mänskliga rättigheter och vill bygga ett samhälle där kvinnor och andra utsatta grupper får skydd enligt lag - inte minst i sin egen hembygd Enugu (tidigare Biafra) i Nigeria. I veckan besöker han skolor, flyktingförläggningar och en kyrka i Sunne för att tala om mänskliga rättigheter och arbetet i sin by, där kvinnor involveras i beslutsfattandet. Vid Värmlands FN-distrikts årsmöte på biblioteket i Sunne lördagen den 14 mars talar Igwe Ekoh och Rose-Marie Asker, Nigeriasamordnare inom Svenska Amnesty, om mänskliga rättigheter i Nigeria.

Nigerianske byledaren Igwe Goddy Nwanze Ekoh verkar för mänskliga rättigheter och vill bygga ett samhälle där kvinnor och andra utsatta grupper får skydd enligt lag - inte minst i sin egen hembygd Enugu (tidigare Biafra) i Nigeria. I veckan besöker han skolor, flyktingförläggningar och en kyrka i Sunne för att tala om mänskliga rättigheter och arbetet i sin by, där kvinnor involveras i beslutsfattandet. Vid Värmlands FN-distrikts årsmöte på biblioteket i Sunne lördagen den 14 mars talar Igwe Ekoh och Rose-Marie Asker, Nigeriasamordnare inom Svenska Amnesty, om mänskliga rättigheter i Nigeria.