2015-03-11 16:11

2015-03-11 16:11

"Det är mycket matkärlek här"

SUNNE: Får omnämnandet God klass med 64 poäng

Länsmansgården har för tredje året i rad blivit invalda i den prestigefyllda restaurangguiden White guide, som listar Sveriges bästa restauranger. Sunnerestaurangen placerar sig i kategorin God klass med 64 poäng, vilket är en höjning med en poäng från förra året.
– Vi är jätteglada. Vi har förmånen att jobba i en stark matkultur med många duktiga, lokala producenter, säger vd:n Marianne Krönsjö.

I utlåtandet i White Guide står det bland annat att ett besök på Länsmansgården är en ”sagolik avstickare till farmors kök”. Farmors kök är en ny satsning som Marianne Krönsjö tror har haft inverkan på utmärkelsen. Det är gammaldags husmanskost, men med en modern touch – en meny inspirerad och framtagen av de två farmödrar som styr i köket i dag.

– Det är inte längre så mycket ”fine dining” i restaurangvärlden, utan folk vill ha enklare mat, som långkok och hamburgare. Så vi tog fram de här gamla fina recepten och gjorde ett sådant tema på ett sätt som passade Länsmansgården. Pommes fritesen hette till exempel ”potatis i stavar kokade i olja” på menyn!

Nära samarbete

Att ha passion för sitt yrke och duktiga medarbetare är grunden till all framgång. Men Marianne Krönsjö tror att närheten till råvarornas producenter är just Länsmansgårdens speciella styrka.

– Det är så mycket matkärlek här i trakten. Det är jätteroligt att berätta för gästerna att till exempel osten är från Lillängens gårdsmejeri och att de kan handla där på vägen hem.

Vad hoppas ni på inför White guide 2016?

– I första hand vill vi behålla vår position och se till att våra gäster alltid vill komma tillbaka för en god smak av Värmland.

I utlåtandet i White Guide står det bland annat att ett besök på Länsmansgården är en ”sagolik avstickare till farmors kök”. Farmors kök är en ny satsning som Marianne Krönsjö tror har haft inverkan på utmärkelsen. Det är gammaldags husmanskost, men med en modern touch – en meny inspirerad och framtagen av de två farmödrar som styr i köket i dag.

– Det är inte längre så mycket ”fine dining” i restaurangvärlden, utan folk vill ha enklare mat, som långkok och hamburgare. Så vi tog fram de här gamla fina recepten och gjorde ett sådant tema på ett sätt som passade Länsmansgården. Pommes fritesen hette till exempel ”potatis i stavar kokade i olja” på menyn!

Nära samarbete

Att ha passion för sitt yrke och duktiga medarbetare är grunden till all framgång. Men Marianne Krönsjö tror att närheten till råvarornas producenter är just Länsmansgårdens speciella styrka.

– Det är så mycket matkärlek här i trakten. Det är jätteroligt att berätta för gästerna att till exempel osten är från Lillängens gårdsmejeri och att de kan handla där på vägen hem.

Vad hoppas ni på inför White guide 2016?

– I första hand vill vi behålla vår position och se till att våra gäster alltid vill komma tillbaka för en god smak av Värmland.

  • Marina Johansson