2015-02-18 18:07

2015-02-18 18:07

Björn lämnar byns lanthandel

VÄSTRA ÄMTERVIK: "För dålig lönsamhet"

Lanthandlaren Björn Wennerström slår igen butiken och macken i Västra Ämtervik. Hyreskontraktet med ägaren har sagts upp och går ut den sista augusti.
– Vi försöker sälja verksamheten. Det vore synd om affären försvinner!

Lanthandeln vid gamla landsvägen i Västra Ämtervik har funnits i drygt 100 år.

Nu hotas den av nedläggning för gott.

”Ett avbräck”

– Det går inte att få upp lönsamheten. Underlaget är för litet och köptroheten för dålig, säger Björn Wennerström, som övertog lanthandeln för drygt tre år sedan och nu vill sälja verksamheten vidare.

– Visst blir det ett avbräck i Västra Ämtervik om det inte går att handla och tanka i byn längre. Har vi tur vill någon ta över lanthandeln, det rör sig ju inte om några astronomiska summor att köpa loss innevarande varulager och inventarier, säger Björn Wennerström.

Priset 1,2 miljoner

Fastigheten med affärslokal och bostad ligger sedan i fredags ute till försäljning. Utgångspriset är 1,2 miljoner kronor.

I somras berättade lanthandlaren om sin vision - att etablera en ny anläggning med mack, truckstopp, vägkrog och butik vid det högtrafikerade Bergakorset, där Arvikavägen möter E45:an. Tanken lever fortfarande kvar.

– Det finns en liten chans att vi kan få till en mindre lösning vid E45:an, säger Björn Wennerström.

Lanthandeln vid gamla landsvägen i Västra Ämtervik har funnits i drygt 100 år.

Nu hotas den av nedläggning för gott.

”Ett avbräck”

– Det går inte att få upp lönsamheten. Underlaget är för litet och köptroheten för dålig, säger Björn Wennerström, som övertog lanthandeln för drygt tre år sedan och nu vill sälja verksamheten vidare.

– Visst blir det ett avbräck i Västra Ämtervik om det inte går att handla och tanka i byn längre. Har vi tur vill någon ta över lanthandeln, det rör sig ju inte om några astronomiska summor att köpa loss innevarande varulager och inventarier, säger Björn Wennerström.

Priset 1,2 miljoner

Fastigheten med affärslokal och bostad ligger sedan i fredags ute till försäljning. Utgångspriset är 1,2 miljoner kronor.

I somras berättade lanthandlaren om sin vision - att etablera en ny anläggning med mack, truckstopp, vägkrog och butik vid det högtrafikerade Bergakorset, där Arvikavägen möter E45:an. Tanken lever fortfarande kvar.

– Det finns en liten chans att vi kan få till en mindre lösning vid E45:an, säger Björn Wennerström.