2015-02-17 15:29

2015-03-13 13:51

500 schackspelare till Sunne

SUNNE: Bra drag inför schack-SM

I sommar spelas schack-SM i Sunne och intresset är stort. Över 500 spelsugna väntas komma till start.

Med start den 10 juli och en dryg vecka framåt kommer Sunne att präglas av det svartvita strategispelet. Värmlands schackförbund står som arrangör och nu söker man sponsorer som kan stötta tävlingarna. Varje butik, restaurang eller annan näringsidkare kommer – om man vill – att få ett eget schackproblem att sätta i skylten eller inne i sin lokal. Detta problem kommer sedan att ingå i en tävling där alla schackspelare får gå runt i Sunne för att hitta och komma med förslag på lösningar. För att uppnå maximal rättvisa kommer priserna att lottas ut.

Med start den 10 juli och en dryg vecka framåt kommer Sunne att präglas av det svartvita strategispelet. Värmlands schackförbund står som arrangör och nu söker man sponsorer som kan stötta tävlingarna. Varje butik, restaurang eller annan näringsidkare kommer – om man vill – att få ett eget schackproblem att sätta i skylten eller inne i sin lokal. Detta problem kommer sedan att ingå i en tävling där alla schackspelare får gå runt i Sunne för att hitta och komma med förslag på lösningar. För att uppnå maximal rättvisa kommer priserna att lottas ut.