2018-08-23 16:09

2018-08-23 16:09

Inviger ny vandringsled

STORFORS: Deltar i Lokala naturvårdens dag

Under helgen arrangeras Lokala naturvårdens dag. Storfors är en av kommunerna som deltar och kommer att i samband med detta inviga nya Järnsjöleden.

På totalt 27 platser i Sverige uppmärksammas Lokala naturvårdens dag. Storfors är den enda Värmlandskommunen som deltar i arrangemanget. Där kommer man på söndag att inviga den norra delen, totalt 15 kilometer, av den nya Järnsjöleden. Stråket har blivit möjligt genom 435 000 kronor statliga bidrag och lika stor insats från Storfors kommun. Leden som byggs klart senare i höst kommer att bli totalt 26 kilometer lång.

Den norra delen går mellan Bjurbäckens slussar och Lundsberg och när leden är färdig kommer den att sluta vid Nässundets station.

På totalt 27 platser i Sverige uppmärksammas Lokala naturvårdens dag. Storfors är den enda Värmlandskommunen som deltar i arrangemanget. Där kommer man på söndag att inviga den norra delen, totalt 15 kilometer, av den nya Järnsjöleden. Stråket har blivit möjligt genom 435 000 kronor statliga bidrag och lika stor insats från Storfors kommun. Leden som byggs klart senare i höst kommer att bli totalt 26 kilometer lång.

Den norra delen går mellan Bjurbäckens slussar och Lundsberg och när leden är färdig kommer den att sluta vid Nässundets station.

  • Frida Johansson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.