2018-07-27 06:00

2018-07-27 06:00

Dags för julfirande – i juli

BJURBÄCKEN: Tredje året med jul i juli i Bjurbäckens slusscafé

Under fredagen, den 27 juli, är det jul i juli vid Bjurbäckens slusscafé i Storfors. Caféet är julpyntat och det kommer att serveras lussekatter – och räkmackor.

– Vi har den här dagen för att det är 150 dagar kvar till julafton, säger Lotta Lloyd, som driver caféet.

Att det är 30 grader varmt har ingen betydelse. Bjurbäckens Slusscafé har i dag ändå sitt arrangemang jul i juli.

– Det är klart att vi ska ha jul i juli och då kommer Värmlandstomten Inge i Halla på besök. Han kommer att ta emot barnens önskelistor och han kommer att få mycket att göra. Den här dagen brukar vi ha publikrekord. Det är ett roligt inslag mitt i sommaren och jag tror att folk har ett uppdämt behov av lussekatter. Det blir även julmusik av Philp Landeman och Johnny Svensson.

Lotta har något av en rekordsäsong denna sommar.

– Jag vet inte vad som hänt det är så mycket folk som kommer, men köket vill inte räcka till. Vi köper tusen bröd i veckan och får ändå stödköpa och vi har aldrig gjort över med så mycket räkor som i år.

– Vi har den här dagen för att det är 150 dagar kvar till julafton, säger Lotta Lloyd, som driver caféet.

Att det är 30 grader varmt har ingen betydelse. Bjurbäckens Slusscafé har i dag ändå sitt arrangemang jul i juli.

– Det är klart att vi ska ha jul i juli och då kommer Värmlandstomten Inge i Halla på besök. Han kommer att ta emot barnens önskelistor och han kommer att få mycket att göra. Den här dagen brukar vi ha publikrekord. Det är ett roligt inslag mitt i sommaren och jag tror att folk har ett uppdämt behov av lussekatter. Det blir även julmusik av Philp Landeman och Johnny Svensson.

Lotta har något av en rekordsäsong denna sommar.

– Jag vet inte vad som hänt det är så mycket folk som kommer, men köket vill inte räcka till. Vi köper tusen bröd i veckan och får ändå stödköpa och vi har aldrig gjort över med så mycket räkor som i år.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.