2017-09-14 05:59

2017-09-14 05:59

"Jag har fått till en uppfräschning"

VALET 2018: Hans Jildesten (S), kommunalråd Storfors:

Han gillar bio och vandringsleder.
Här svarar kommunalrådet Hans Jildesten (S) i Storfors på NWT:s enkät om sin politiska framtid, vad han gjort bra den nuvarande mandatperioden samt om han har blivit hotad på grund av sitt politiska engagemang.

Vill du fortsätta som kommunalråd efter valet 2018?

– Ja jag vill fortsätta efter valet.

Tre saker du gjort bra den här mandatperioden?

– Jag har fått till en uppfräschning av Storfors kommun och rensning av våra samhällen, våra vandringsleder med mera. Vi har fått till och startat upp byggnationer av vårt nya seniorboende på Kroppavägen, iordningställande av ytan mellan två av våra skolor samt nytt resecentrumsbygge och mer kollektivtrafik med bland annat kvälls- och natturer. Vi har även gjort en kultursatsning med bland annat nyrenoverad bio.

Hetaste frågan i din kommun det kommande året?

– Hetaste frågan borde vara arbetstillfällen, näringsliv och regionens bästa skola (där vi bland annat är unika med Sveriges tryggaste skola).

Det kommande valåret, hur spännande känns det?

– Alla val är lika spännande.

Hot och hat är tyvärr något som många folkvalda utsätts för. Hur drabbad är du?

– Just nu är jag inte drabbad, har varit tidigare. Påverkad blir man alltid men så länge man alltid gör det bästa för kommunen och dess invånare, företag och föreningar hoppas jag att jag inte behöver bli utsatt för hot och våld. Det ska ingen behöva bli utsatt för, det är inte acceptabelt.

Vill du fortsätta som kommunalråd efter valet 2018?

– Ja jag vill fortsätta efter valet.

Tre saker du gjort bra den här mandatperioden?

– Jag har fått till en uppfräschning av Storfors kommun och rensning av våra samhällen, våra vandringsleder med mera. Vi har fått till och startat upp byggnationer av vårt nya seniorboende på Kroppavägen, iordningställande av ytan mellan två av våra skolor samt nytt resecentrumsbygge och mer kollektivtrafik med bland annat kvälls- och natturer. Vi har även gjort en kultursatsning med bland annat nyrenoverad bio.

Hetaste frågan i din kommun det kommande året?

– Hetaste frågan borde vara arbetstillfällen, näringsliv och regionens bästa skola (där vi bland annat är unika med Sveriges tryggaste skola).

Det kommande valåret, hur spännande känns det?

– Alla val är lika spännande.

Hot och hat är tyvärr något som många folkvalda utsätts för. Hur drabbad är du?

– Just nu är jag inte drabbad, har varit tidigare. Påverkad blir man alltid men så länge man alltid gör det bästa för kommunen och dess invånare, företag och föreningar hoppas jag att jag inte behöver bli utsatt för hot och våld. Det ska ingen behöva bli utsatt för, det är inte acceptabelt.