2017-09-07 14:54

2017-09-08 06:56

Sofia Olsson har gått vidare i Idol

Elva frågor till Sofia Olsson

Sofia Olsson från Storfors har gått vidare i Idol på tv 4. I onsdags fick tittarna se hennes gruppframträdande tillsammans med andra tävlande och juryn var lyrisk. Ett ”halleluja moment” tyckte jurymedlemmen Kishti Tomita.

1. Grattis! Hur känns det?

Det känns helt underbart! Jag tycker det är så roligt att det har gått så bra.

2. Vi fick inte se din audition i tv. Kan du berätta om den?

Ja, det var synd att de inte visade den. Den var dessutom väldigt nerklippt. Innan jag gick in till juryn så hade jag väntat i 13 timmar så man är rätt så trött när man går in och ska försöka imponera på juryn. Men det slutade iallafall med att jag fick min guldbilljett.

3. Igår visades gruppmomentet. Kan du berätta lite om det?

Jag kan lugnt säga att jag är otroligt glad över att jag hamnade i den gruppen för alla var grymt bra på att sjunga och väldigt lätta att jobba med. Vi klickade direkt! Vi hade tio låtar att välja på och vi valde i början ”Can't stop the feeling”. Men sen så kände vi att vi ville byta för alla hade tagit den låten och vi ville sticka ut ifrån mängden. Det var inte så mycket tid vi hade på oss att lära in låten så man var lite smått nervöst angående texten.

4. Ni var en av de grupper som lyckades bäst i gruppmomentet. Kände ni redan från början att ni var synkade?

Det kände jag direkt när vi började repa att vi var på banan och alla röster passade bra ihop så jag visste ju att de skulle tycka om det.

5. Alla i din grupp gick vidare. Hur kändes det att få ett sådant positivt besked?

Det var väldigt skönt att vi fick besked direkt så man slapp vänta hela dagen på om man gick vidare eller inte. Jag var inte beredd på att vi skulle få besked så snabbt så jag hann inte reagera. Jag bara stod där med öppen mun och sa ingenting. Otroligt kul!

6. Det här är ju inte första gången du är med i Idol. För två år sedan fick du en guldbiljett och gick till slutaudition. Hur långt gick du då?

Jag åkte ut redan första dagen. Så därför är det roligt nu att man har kommit lite längre.

7. Vad kom det sig att du valde att söka i år igen?

Jag och min bror Jonas har en duo tillsammans som heter PineApple Resort. Och vi spelade förra sommaren förband till Doug Seegers och nu i höst har vi lite lugnare och ska försöka utöka till ett band och då har jag sett att det finns lite tid över så då tänkte jag att Idol passar ju bra. Lite roligt att spänna bågen också.

8. Hur är det att vara med om den här Idol - resan?

Det är riktigt kul! Men allt är inte en dans på rosor. Man får lite sömn, mycket press och man är konstant nervös för man vet inte vad som kommer att hända.

9. Vad händer härnäst?

Nu är det solomoment som gäller. Så det är bara att vänta och se.

10. Vad har du för förhoppningar med din medverkan?

Jag hoppas att jag kommer långt i programmet. För det vore bra för mig och även för PineApple Resort. Det skulle vara en bra skjuts.

11. Hur ser livet ut annars? Har du något nytt på gång?

Jag har pluggat musik i två år och blev precis klar med det i år. Jag har sommarjobbat på Fryshuset som fritidsledare och på ett äldreboende i Stockholm. Just nu har jag lite semester. Det behöver jag.

1. Grattis! Hur känns det?

Det känns helt underbart! Jag tycker det är så roligt att det har gått så bra.

2. Vi fick inte se din audition i tv. Kan du berätta om den?

Ja, det var synd att de inte visade den. Den var dessutom väldigt nerklippt. Innan jag gick in till juryn så hade jag väntat i 13 timmar så man är rätt så trött när man går in och ska försöka imponera på juryn. Men det slutade iallafall med att jag fick min guldbilljett.

3. Igår visades gruppmomentet. Kan du berätta lite om det?

Jag kan lugnt säga att jag är otroligt glad över att jag hamnade i den gruppen för alla var grymt bra på att sjunga och väldigt lätta att jobba med. Vi klickade direkt! Vi hade tio låtar att välja på och vi valde i början ”Can't stop the feeling”. Men sen så kände vi att vi ville byta för alla hade tagit den låten och vi ville sticka ut ifrån mängden. Det var inte så mycket tid vi hade på oss att lära in låten så man var lite smått nervöst angående texten.

4. Ni var en av de grupper som lyckades bäst i gruppmomentet. Kände ni redan från början att ni var synkade?

Det kände jag direkt när vi började repa att vi var på banan och alla röster passade bra ihop så jag visste ju att de skulle tycka om det.

5. Alla i din grupp gick vidare. Hur kändes det att få ett sådant positivt besked?

Det var väldigt skönt att vi fick besked direkt så man slapp vänta hela dagen på om man gick vidare eller inte. Jag var inte beredd på att vi skulle få besked så snabbt så jag hann inte reagera. Jag bara stod där med öppen mun och sa ingenting. Otroligt kul!

6. Det här är ju inte första gången du är med i Idol. För två år sedan fick du en guldbiljett och gick till slutaudition. Hur långt gick du då?

Jag åkte ut redan första dagen. Så därför är det roligt nu att man har kommit lite längre.

7. Vad kom det sig att du valde att söka i år igen?

Jag och min bror Jonas har en duo tillsammans som heter PineApple Resort. Och vi spelade förra sommaren förband till Doug Seegers och nu i höst har vi lite lugnare och ska försöka utöka till ett band och då har jag sett att det finns lite tid över så då tänkte jag att Idol passar ju bra. Lite roligt att spänna bågen också.

8. Hur är det att vara med om den här Idol - resan?

Det är riktigt kul! Men allt är inte en dans på rosor. Man får lite sömn, mycket press och man är konstant nervös för man vet inte vad som kommer att hända.

9. Vad händer härnäst?

Nu är det solomoment som gäller. Så det är bara att vänta och se.

10. Vad har du för förhoppningar med din medverkan?

Jag hoppas att jag kommer långt i programmet. För det vore bra för mig och även för PineApple Resort. Det skulle vara en bra skjuts.

11. Hur ser livet ut annars? Har du något nytt på gång?

Jag har pluggat musik i två år och blev precis klar med det i år. Jag har sommarjobbat på Fryshuset som fritidsledare och på ett äldreboende i Stockholm. Just nu har jag lite semester. Det behöver jag.