2017-04-13 09:28

2017-04-13 09:28

Vill få fler att starta eget

STORFORS: En hjälp på traven

Nyföretagarcentrum i Storfors kommer att starta en utbildning för de som går i starta-eget-tankar.

Detta med bidragshjälp från Sparbanksstiftelsen Bergslagen.

– Det betyder mycket att få igång det här. Om vi får 15 stycken att gå utbildningen så kanske åtminstone fem stycken startar företag. Det är ett bra resultat på lång sikt, säger Börje Andersson, verksamhetsansvarig vid Nyföretagarcentrum i Storfors, i ett pressmeddelande.

Utbildningen ska komma att innefatta sju seminarier med varierat innehåll. Deltagarna kommer bland annat att få lära sig om arbetsgivaravgifter, marknadsföring och finansiering, varav det sistnämna sker av en föreläsare från Bergslagens Sparbank.

– Det är tack vare Bergslagens Sparbank och stiftelsen som vi kan göra det här, därför vill vi koppla tillbaka till banken.

Detta med bidragshjälp från Sparbanksstiftelsen Bergslagen.

– Det betyder mycket att få igång det här. Om vi får 15 stycken att gå utbildningen så kanske åtminstone fem stycken startar företag. Det är ett bra resultat på lång sikt, säger Börje Andersson, verksamhetsansvarig vid Nyföretagarcentrum i Storfors, i ett pressmeddelande.

Utbildningen ska komma att innefatta sju seminarier med varierat innehåll. Deltagarna kommer bland annat att få lära sig om arbetsgivaravgifter, marknadsföring och finansiering, varav det sistnämna sker av en föreläsare från Bergslagens Sparbank.

– Det är tack vare Bergslagens Sparbank och stiftelsen som vi kan göra det här, därför vill vi koppla tillbaka till banken.