2016-09-17 16:52

2016-09-20 08:22

Marknad i litet format

STORFORS: Minijoggen lockade ett 40-tal barn

Det var bra marknadsväder när Storforsmarken anordnades i lördags. Men röster i vimlet antydde att marknaden har krympt med åren och att det var färre besökare än vanligt.
Den som ville köpa sig en ny tröja eller få något ätbart i handen hade dock mycket att välja mellan.

– Det här är 27:e året som jag är här, säger Åke Svensson från Örebro som säljer kläder.

Han minns att marknaden var större förr och han tycker nog att luften har gått ur den här försäljningsformen. Med ett leende antyder han att marknadsknallarna är ett utdöende släkte. Det till trots säljer han en och annan tröja, det kan även bli en och annan prinsessklänning.

Förutom all försäljning är marknadens största stund när det är dags för minijoggen. Ett 70-tal barn springer ungefär 1000 meter runt ett kvarter med start bakom kommunhuset. Och fort går det. Föräldrar och andra intresserade hinner knappast lämna startplatsen och gå till målgången förrän de första kommer inspringande.

Ett nytt inslag i marknaden var att Storfors församling bjöd in till drop-in-vigsel. Men intresset var svalt, kanske behöver storforsborna vänja sig vid tanken på en marknadsvigsel.

Marknadsdagen avslutade med dans till Värmlandpojkarna i Kulturhuset.

– Det här är 27:e året som jag är här, säger Åke Svensson från Örebro som säljer kläder.

Han minns att marknaden var större förr och han tycker nog att luften har gått ur den här försäljningsformen. Med ett leende antyder han att marknadsknallarna är ett utdöende släkte. Det till trots säljer han en och annan tröja, det kan även bli en och annan prinsessklänning.

Förutom all försäljning är marknadens största stund när det är dags för minijoggen. Ett 70-tal barn springer ungefär 1000 meter runt ett kvarter med start bakom kommunhuset. Och fort går det. Föräldrar och andra intresserade hinner knappast lämna startplatsen och gå till målgången förrän de första kommer inspringande.

Ett nytt inslag i marknaden var att Storfors församling bjöd in till drop-in-vigsel. Men intresset var svalt, kanske behöver storforsborna vänja sig vid tanken på en marknadsvigsel.

Marknadsdagen avslutade med dans till Värmlandpojkarna i Kulturhuset.