2016-06-22 11:40

2016-06-22 11:40

Bjuder på fars under två dagar

BJURTJÄRN: Skriven utifrån lokala skrönor och historier

I början av juli bjuder hembygdsgården Börjes i Bjurtjärn på fars.
Teaterföreningens fars är byggd på lokala skrönor och historier.

Det är Nicke Larsson i Bjurtjärns teaterförening som har skrivit årets fars, Den som gapar över mycket, som spelas under hembygdsdagarna vid hembygdsgården Börjes. Fredagen 1 juli är premiären och för den som inte har möjlighet då kommer en ny chans dagen efter – lördag 2 juli.

En stor skillnad i år mot tidigare år är att ensemblen endast består av tio personer. Föreställningen är inte mer än en halvtimme lång, men lär ändå få publiken att dra på smilbandet rejält.

– Den handlar om sådant som jag fångat upp här i bygden, i berättelser av de äldre. Personerna i spelet har drag av människor som funnits här i närområdet, men det är nog bara Bjurtjärns största tjuvskytt genom tiderna, Måns-Axel, som är helt och hållet autentisk, säger Nicke Larsson.

Får straff

Den unga flickan Maja har en central roll i föreställningen och lika så den mindre sympatiska Herbert som försöker lura Maja. Herbert gifter sig även med Majas rika moster Charlotta.

I slutändan får dock Herbert sitt straff eftersom det visar sig att han gapat över mycket.

– Det blir många roliga repliker, vi har otroligt kul när vi repeterar, avslutar Nicke Larsson.

Det är Nicke Larsson i Bjurtjärns teaterförening som har skrivit årets fars, Den som gapar över mycket, som spelas under hembygdsdagarna vid hembygdsgården Börjes. Fredagen 1 juli är premiären och för den som inte har möjlighet då kommer en ny chans dagen efter – lördag 2 juli.

En stor skillnad i år mot tidigare år är att ensemblen endast består av tio personer. Föreställningen är inte mer än en halvtimme lång, men lär ändå få publiken att dra på smilbandet rejält.

– Den handlar om sådant som jag fångat upp här i bygden, i berättelser av de äldre. Personerna i spelet har drag av människor som funnits här i närområdet, men det är nog bara Bjurtjärns största tjuvskytt genom tiderna, Måns-Axel, som är helt och hållet autentisk, säger Nicke Larsson.

Får straff

Den unga flickan Maja har en central roll i föreställningen och lika så den mindre sympatiska Herbert som försöker lura Maja. Herbert gifter sig även med Majas rika moster Charlotta.

I slutändan får dock Herbert sitt straff eftersom det visar sig att han gapat över mycket.

– Det blir många roliga repliker, vi har otroligt kul när vi repeterar, avslutar Nicke Larsson.

  • Jessica Lundevall

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.