2016-04-01 13:24

2016-04-01 13:24

Experter på parkeringsautomater

NÄRINGSLIV: Storforsföretag tog hem västsvensk stororder

När det blir problem med parkeringsautomaterna vid sjukhuset i Göteborg kan Emil Larsson lösa problemet på distans – från Storfors.
Just nu har familjeföretaget Fore Its medvind.

Företaget sysslar med att köpa in och distribuera parkeringsterminaler från Frankrike som de sedan utvecklar mjukvaran i med appar och olika betalningslösningar. Fore Its svarar dessutom för servicen.

Nyligen tog företaget hem en order värd tio miljoner kronor under tre år.

– Vi kommer att leverera terminaler till parkeringar vid sjukhus, polis och brandkår i hela Västra Götalands län. Där blir vi också först ut i Sverige med en toutchterminal som är androidbaserad, säger Emil Larsson i ett pressmeddelande.

Ambitionen är att bli ännu större.

– Just nu deltar vi i flera upphandlingar och vi planerar att expandera både i Norge och Finland, säger Emil, som just fått en ny kund i vardera grannlandet.

Om några år räknar företaget med att ha tusen terminaler i drift jämfört med dagens knappa hundra.

Företaget har nyligen en person som ska sköta ekonomihanteringen och till våren väntar ytterligare en nyanställning.

– Vi kommer att anställa en kille som går fordonsmekanisk utbildning och som har praktiserat hos oss. På insidan har våra terminaler stora likheter med en modern bil, så det är en jättebra utbildning, säger Emil.

Nästa steg blir att hitta en lokal för att flytta hemmakontoret till större ytor.

Företaget sysslar med att köpa in och distribuera parkeringsterminaler från Frankrike som de sedan utvecklar mjukvaran i med appar och olika betalningslösningar. Fore Its svarar dessutom för servicen.

Nyligen tog företaget hem en order värd tio miljoner kronor under tre år.

– Vi kommer att leverera terminaler till parkeringar vid sjukhus, polis och brandkår i hela Västra Götalands län. Där blir vi också först ut i Sverige med en toutchterminal som är androidbaserad, säger Emil Larsson i ett pressmeddelande.

Ambitionen är att bli ännu större.

– Just nu deltar vi i flera upphandlingar och vi planerar att expandera både i Norge och Finland, säger Emil, som just fått en ny kund i vardera grannlandet.

Om några år räknar företaget med att ha tusen terminaler i drift jämfört med dagens knappa hundra.

Företaget har nyligen en person som ska sköta ekonomihanteringen och till våren väntar ytterligare en nyanställning.

– Vi kommer att anställa en kille som går fordonsmekanisk utbildning och som har praktiserat hos oss. På insidan har våra terminaler stora likheter med en modern bil, så det är en jättebra utbildning, säger Emil.

Nästa steg blir att hitta en lokal för att flytta hemmakontoret till större ytor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.