2015-11-27 14:56

2015-11-27 14:56

Macken stänger vid nyår

STORFORS

Vid årsskiftet stänger OK macken i Storfors och går över till en automatstation. Förra året gick macken 700 000 kronor back, i år är motsvarande siffra 300 000 kronor minus.

Det kommer fortfarande gå att tanka drivmedel men det kommer inte att gå att få personlig service. Under våren och sommaren har storforsborna kraftsamlat för att få macken att överleva. Under sommarmånaderna vände trenden och macken gick med vinst. Från oktober dök kurvan igen och macken har gått med förlust. Under onsdagskvällen fattade OK beslut om att stänga macken

– Trots stort engagemang från ortsbefolkningen, kommunen och olika företag på orten har vi inte lyckats vända de negativa resultaten till något positivt, skriver OK i ett pressmeddelande.

Det kommer fortfarande gå att tanka drivmedel men det kommer inte att gå att få personlig service. Under våren och sommaren har storforsborna kraftsamlat för att få macken att överleva. Under sommarmånaderna vände trenden och macken gick med vinst. Från oktober dök kurvan igen och macken har gått med förlust. Under onsdagskvällen fattade OK beslut om att stänga macken

– Trots stort engagemang från ortsbefolkningen, kommunen och olika företag på orten har vi inte lyckats vända de negativa resultaten till något positivt, skriver OK i ett pressmeddelande.