2015-11-16 16:54

2015-11-16 16:54

235 asylplatser upphandlade

STORFORS: Kommunen har inget att säga till om

Migrationsverket har upphandlat 150 platser hos en hyresvärd i Storfors. Utöver det har man även tecknat ett korttidsavtal med en privat hyresvärd för 85 platser fördelade på olika fastigheter.

Just nu är det stort tryck på Migrationsverket att få fram platser för asylboende.

I Storfors har Migrationsverket i dagsläget skrivit avtal med en hyresvärd på norra industriområdet fram till maj månad. Tilldelningen är 150 platser. Byggnaden saknar bygglov för att hysa boende och myndighetsnämnden jobbar just nu med ärendet.

– Det är mycket märkligt att Migrationsverket väljer en sådan här lösning när Stiftelsen Björkåsen hade ställt 50 platser – där man får lov att bo – till förfogande, säger Hans Jildesten i ett pressmeddelande.

Tar tilbaka platser

Han betonar samtidigt att dessa 50 platser inte är aktuella under dessa omständigheter.

Samtidigt som fastigheten på industriområdet nu hyser boende, har även en privat hyresvärd i Storfors fått ett korttidsavtal med Migrationsverket. Det gäller för 85 platser i ett antal olika hus.

– Byggnaderna är inspekterade av miljö- och hälsa i Karlskoga utan anmärkning och från Migrationsverket har vi ställt tre krav för att verksamhet ska få bedrivas där. Fastighetsägaren ska städa allmänna utrymmen, tillhandahålla tvål, toalettpapper och handdukar samt ha en platsansvarig, säger Lotta Anderberg på Migrationsverket.

Vad gäller boendet på industriområdet kommer det att göras en inspektion för att avgöra hur fastigheten ska få användas.

Just nu är det stort tryck på Migrationsverket att få fram platser för asylboende.

I Storfors har Migrationsverket i dagsläget skrivit avtal med en hyresvärd på norra industriområdet fram till maj månad. Tilldelningen är 150 platser. Byggnaden saknar bygglov för att hysa boende och myndighetsnämnden jobbar just nu med ärendet.

– Det är mycket märkligt att Migrationsverket väljer en sådan här lösning när Stiftelsen Björkåsen hade ställt 50 platser – där man får lov att bo – till förfogande, säger Hans Jildesten i ett pressmeddelande.

Tar tilbaka platser

Han betonar samtidigt att dessa 50 platser inte är aktuella under dessa omständigheter.

Samtidigt som fastigheten på industriområdet nu hyser boende, har även en privat hyresvärd i Storfors fått ett korttidsavtal med Migrationsverket. Det gäller för 85 platser i ett antal olika hus.

– Byggnaderna är inspekterade av miljö- och hälsa i Karlskoga utan anmärkning och från Migrationsverket har vi ställt tre krav för att verksamhet ska få bedrivas där. Fastighetsägaren ska städa allmänna utrymmen, tillhandahålla tvål, toalettpapper och handdukar samt ha en platsansvarig, säger Lotta Anderberg på Migrationsverket.

Vad gäller boendet på industriområdet kommer det att göras en inspektion för att avgöra hur fastigheten ska få användas.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.