2015-06-12 06:00

2015-06-12 06:00

Känslofylld sommarteater

BJURTJÄRN

Glädje, hopp, förtvivlan och vemod. Många är de känslor som ryms i föreställningen Drömmen om en ny värld som spelas vid hembygdsgården Börjes i Bjurtjärn i sommar.

I musikteatern låter föreningen korta scener och dussintalet sånger föra handlingen framåt. Musikanterna finns centralt på scenen när skådespelarna berättar om den stora utvandringen från Bjurtjärn till Amerika.

Föreställningen, som ges den 3-4 juli, bjuder på både skratt och vemod. Kanske kommer även en och annan tår att trilla, för det var inte så lätt – varken för de som åkte eller för de som blev kvar i Bjurtjärn.

Söndagen den 5 juli blir det dessutom en guidad historisk tur med Nicke Larsson runt Börjes och på hyttområdet vid Åsjöhyttan.

I musikteatern låter föreningen korta scener och dussintalet sånger föra handlingen framåt. Musikanterna finns centralt på scenen när skådespelarna berättar om den stora utvandringen från Bjurtjärn till Amerika.

Föreställningen, som ges den 3-4 juli, bjuder på både skratt och vemod. Kanske kommer även en och annan tår att trilla, för det var inte så lätt – varken för de som åkte eller för de som blev kvar i Bjurtjärn.

Söndagen den 5 juli blir det dessutom en guidad historisk tur med Nicke Larsson runt Börjes och på hyttområdet vid Åsjöhyttan.