2015-06-05 06:00

2015-06-05 06:00

Lundsbergs golfbana blir flexibel

GOLF: Ska passa alla spelare

Nu blir Lundsbergs golfbana riktigt flexibel, för att passa alla typer av spelare.
– Vi kommer att ha fyra olika utslagsplatser för varje hål, berättar klubbens ordförande Joakim Kristoffersson.

Lundsbergs golfbana har nio hål och ligger naturskönt intill Hållsjön. Det är sällan kö för att spela här och man behöver inte boka tid i förväg.

När banan nu blir godkänd med flexibla utslagsplatser blir den mellan 3 500 och 6 000 meter lång om man spelar 18 hål. Nu försvinner också begreppen damtee och herrtee till förmån för begreppet hektometertee.

– Vi vill komma bort från det könsbundna tänkandet. Det gäller istället att anpassa banan för olika typer av spelare. Är man junior eller en person som slår kortare väljer man helt enkelt en utslagsplats närmare hålet. Då får man färre slag, beroende på vilket handikapp man har, säger Joakim Kristoffersson, som tror på nyordningen.

– Vi vill framför allt underlätta för nybörjare att komma in i spelet ordentligt, fortsätter han.

Andra nyheter är kort- och sms-betalning i bollautomaten samt ett uppfräschat övningsområde

Lundsbergs golfbana har nio hål och ligger naturskönt intill Hållsjön. Det är sällan kö för att spela här och man behöver inte boka tid i förväg.

När banan nu blir godkänd med flexibla utslagsplatser blir den mellan 3 500 och 6 000 meter lång om man spelar 18 hål. Nu försvinner också begreppen damtee och herrtee till förmån för begreppet hektometertee.

– Vi vill komma bort från det könsbundna tänkandet. Det gäller istället att anpassa banan för olika typer av spelare. Är man junior eller en person som slår kortare väljer man helt enkelt en utslagsplats närmare hålet. Då får man färre slag, beroende på vilket handikapp man har, säger Joakim Kristoffersson, som tror på nyordningen.

– Vi vill framför allt underlätta för nybörjare att komma in i spelet ordentligt, fortsätter han.

Andra nyheter är kort- och sms-betalning i bollautomaten samt ett uppfräschat övningsområde