2018-04-13 22:16

2018-04-13 22:16

Sundling vann igen

SKIDOR: Tungt för Boreåkarna

IFK Umeås Jonna Sundlig har tagit storslam under sprint-SM. I torsdags knäppte hon OS-mästarinnan Stina Nilsson på fingrarna under sprintstafetten och tog guldet, och i dag blev det ytterligare en skalp.

Sundling lyckades ta sig hela vägen fram till final i den individuella sprinten, och väl där kunde hon besegra Lina Swahn. B-finalen vann Maja Dahlqvist.

På herrsidan blev det en tung dag för Boreåkarna Anton Persson och Pontus Hermansson. Duon gjorde båda ett starkt kval och var femma respektive nia i mål av över hundra startande, och sen lyckades de också vinna sina sextondelsfinaler. Men sen tog det stopp.

Persson föll i sin åttondel mot Emanuele Becchis, och Hermansson kunde inte rå på Martin Julian Buvarp.

SM-guldet tog Ludvig Soegnen Jensen framför just Perssons motståndare Becchis. B-finalen vanns av Karl-Johan Dyvik.

Sundling lyckades ta sig hela vägen fram till final i den individuella sprinten, och väl där kunde hon besegra Lina Swahn. B-finalen vann Maja Dahlqvist.

På herrsidan blev det en tung dag för Boreåkarna Anton Persson och Pontus Hermansson. Duon gjorde båda ett starkt kval och var femma respektive nia i mål av över hundra startande, och sen lyckades de också vinna sina sextondelsfinaler. Men sen tog det stopp.

Persson föll i sin åttondel mot Emanuele Becchis, och Hermansson kunde inte rå på Martin Julian Buvarp.

SM-guldet tog Ludvig Soegnen Jensen framför just Perssons motståndare Becchis. B-finalen vanns av Karl-Johan Dyvik.

  • Erik Dahlén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.