2018-04-13 21:51

2018-04-13 21:51

Karlstadsbon Nilsson fortsätter som vallachef

SKIDOR: "Jag ser fram emot att jobba mot VM"

Skidförbundet presenterade under fredagen ett antal nyheter kring längdlandslagets organisation för nästkommande säsong. Bland annat får Karlstadsbon Urban Nilsson fortsatt förtroende som vallachef.

– Direkt efter världscupavslutningen i Falun inledde vi arbetet med att sätta ihop den nya landslagsorganisationen. Nu är några viktiga pusselbitar klara, säger Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande.

Nilsson har vart chef för det svenska vallateamet sedan 2012, och det fortsätter han att vara även under 2018/2019.

– Jag ser fram emot att jobba mot VM i Seefeld och är taggad för uppdraget att fortsätta utveckla arbetet tillsammans i vallateamet, säger Nilsson.

Hyllningar

Senast under OS i Pyeongchang fick Nilssons team motta hyllningar när Sverige lyckades skrapa ihop hela sex medaljer inom längdgrenarna.

På ledarsidan är också Rickard Grip klar för en fortsättning som landslagschef och Magnus Ingesson blir ny tränare på damsidan.

– Det blir ett spännande och utmanande uppdrag. Dagens svenska damelit består av många unga och duktiga åkare och det blir intressant att jobba med att förvalta deras stora potential och få dem att fortsätta utvecklas, säger Ingesson.

Kalla tillbaka i landslaget

En av de som lyckades bäst under OS var Charlotte Kalla. 30-åringen fick med sig hela fyra medaljer hem till Sverige, varav ett guld som hon tog i skiathlon. Tärendötjejen kommer inför nästa säsong att återvända till landslagets träningstrupp efter att ha kört ett eget upplägg under två år med just Magnus Ingesson som personlig tränare.

– Jag ser fram emot att få umgås med landslagsgänget både i och vid sidan av träningsspåret, säger Kalla, som ser många fördelar med att även Ingesson kommer att vara en del av laget.

– Jag är jätteglad över att Magnus nu kommer jobba som damtränare. Vårt samarbete kommer att fortsätta som tidigare där vi kommer få tid att planera, genomföra och följa upp träningen under de viktiga lägerdagarna. Det blir också en stor fördel att Magnus är en del av laget under tävlingssäsongen.

– Direkt efter världscupavslutningen i Falun inledde vi arbetet med att sätta ihop den nya landslagsorganisationen. Nu är några viktiga pusselbitar klara, säger Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande.

Nilsson har vart chef för det svenska vallateamet sedan 2012, och det fortsätter han att vara även under 2018/2019.

– Jag ser fram emot att jobba mot VM i Seefeld och är taggad för uppdraget att fortsätta utveckla arbetet tillsammans i vallateamet, säger Nilsson.

Hyllningar

Senast under OS i Pyeongchang fick Nilssons team motta hyllningar när Sverige lyckades skrapa ihop hela sex medaljer inom längdgrenarna.

På ledarsidan är också Rickard Grip klar för en fortsättning som landslagschef och Magnus Ingesson blir ny tränare på damsidan.

– Det blir ett spännande och utmanande uppdrag. Dagens svenska damelit består av många unga och duktiga åkare och det blir intressant att jobba med att förvalta deras stora potential och få dem att fortsätta utvecklas, säger Ingesson.

Kalla tillbaka i landslaget

En av de som lyckades bäst under OS var Charlotte Kalla. 30-åringen fick med sig hela fyra medaljer hem till Sverige, varav ett guld som hon tog i skiathlon. Tärendötjejen kommer inför nästa säsong att återvända till landslagets träningstrupp efter att ha kört ett eget upplägg under två år med just Magnus Ingesson som personlig tränare.

– Jag ser fram emot att få umgås med landslagsgänget både i och vid sidan av träningsspåret, säger Kalla, som ser många fördelar med att även Ingesson kommer att vara en del av laget.

– Jag är jätteglad över att Magnus nu kommer jobba som damtränare. Vårt samarbete kommer att fortsätta som tidigare där vi kommer få tid att planera, genomföra och följa upp träningen under de viktiga lägerdagarna. Det blir också en stor fördel att Magnus är en del av laget under tävlingssäsongen.

  • Erik Dahlén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.