2018-04-06 06:59

2018-04-06 07:12

Lag Edin klart för VM-slutspel

CURLING: Las Vegas, USA

Efter en övertygande seger – 10–2 – över Kina blev Lag Edin klart för slutspel i curling-VM för herrar. Den segern följde laget upp med en vinst mot Ryssland, och Sverige har hittills bara en förlust i grundomgången.

– Vi spelade inte perfekt på något sätt men vi håller väldigt trygga ledningar. Då kan vi spara lite energi och framför allt tankeverksamhet, man kan ”chilla lite” och ha lite kul därute, säger Niklas Edin till Svenska Curlingförbundet.

I nästa match väntar Kanada och därefter Japan. Slutspelsmatcherna avgörs på lördag och därefter spelas semifinalerna.

De två lagen med bäst placering efter grundomgången går direkt till semifinal.     

– Vi spelade inte perfekt på något sätt men vi håller väldigt trygga ledningar. Då kan vi spara lite energi och framför allt tankeverksamhet, man kan ”chilla lite” och ha lite kul därute, säger Niklas Edin till Svenska Curlingförbundet.

I nästa match väntar Kanada och därefter Japan. Slutspelsmatcherna avgörs på lördag och därefter spelas semifinalerna.

De två lagen med bäst placering efter grundomgången går direkt till semifinal.     

  • Emma Lindell

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.