2018-02-28 14:13

2018-02-28 14:14

Kylan hotar Nattvasan

SKIDOR: Vasaloppet

Vasaloppsveckan omges av extrem kyla.
Väderläget oroar arrangören som nu kan komma att ställa in Nattvasan.
– Vi kommer att kritiskt värdera läget. Vi vill inte utsätta människor för några faror, säger Tommy Höglund, sportchef i Vasaloppsorganisationen, till SVT.

Minusgraderna har legat bortemot 30-strecket längs med spåren som sträcker sig från Sälen till Mora.

Osedvanligt många har därför brutit de lopp som redan körts i veckan, inte minst under måndagens Öppna spår, och arrangören hyser stor oro över att årets Nattvasan kan komma att ställas in.

– Det ser ut som att det kan börja kallt och sedan kan det komma in snö och moln och då lindras kylan. Men det finns stor risk att det blir riktigt kallt, säger meteorologen Pia Hultgren till SVT Nyheter Dalarna.

Nattvasan är planerat att starta klockan åtta på fredag kväll men enligt SVT ska arrangörerna samlas under torsdagen för att avgöra om årets lopp ens blir av. I och med att det inte finns lika många bemannade kontroller som i söndagens Vasalopp är säkerhetsaspekten extra viktig.

Minusgraderna har legat bortemot 30-strecket längs med spåren som sträcker sig från Sälen till Mora.

Osedvanligt många har därför brutit de lopp som redan körts i veckan, inte minst under måndagens Öppna spår, och arrangören hyser stor oro över att årets Nattvasan kan komma att ställas in.

– Det ser ut som att det kan börja kallt och sedan kan det komma in snö och moln och då lindras kylan. Men det finns stor risk att det blir riktigt kallt, säger meteorologen Pia Hultgren till SVT Nyheter Dalarna.

Nattvasan är planerat att starta klockan åtta på fredag kväll men enligt SVT ska arrangörerna samlas under torsdagen för att avgöra om årets lopp ens blir av. I och med att det inte finns lika många bemannade kontroller som i söndagens Vasalopp är säkerhetsaspekten extra viktig.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.