2017-09-01 10:31

2017-09-01 10:31

Skidungdomar i exklusivt möte med Kalla

SKIDOR: Kalla satsar kraftfullt – precis som Grava SK

Tisdagen var väldigt speciell för ett 15-tal av Grava skidklubbs ungdomar.

De var i Torsby för att köra höstens första pass i skidtunneln, men framförallt för att träffa vår folkkära skidstjärna Charlotte Kalla. Det blev en exklusiv kvart för att ställa frågor och få autografer innan andra träningspasset för dagen – ett styrkepass i gymmet.

Under frågestunden fick ungdomarna svar på en rad olika frågor och det av en toppatlet som överlag är restriktiv med intervjuer så här under den tunga försäsongsträningen.

Fredrik Ekström, en av ledarna i Grava SK, menar att sådana här tillfällen – att få träffa en förebild – är viktiga för ungdomarna.

– Fantastiskt roligt att få prata med en idol och det är nog bra att de får höra att man inte behöver vara superbra tidigt, utan att man kan ägna sig åt flera idrotter. Huvudsaken är att man är med och har kul ihop med kompisarna.

Dags för lopp

Att fler är med i verksamheten och har kul märks bland annat på måndagskvällarna vid Tuggelite skidstadion när serieterrängen anordnas och en massa knattar är med och kämpar.

Träningsgrupperna har precis dragit igång höstträningen med rullskidor, stavgång och löpning och förra helgen hölls ett upptaktsläger vid Mangenbaden där det även stod mossfotboll och MTB på programmet. 8 oktober arrangeras löpartävlingen Gravaterrängen och klubben satsar framåt mot en ny vinter med allt ifrån ledarutveckling och sponsorrelationer till förbättrade möjligheter till snöproduktion och skidträning på hemmaplan.

De var i Torsby för att köra höstens första pass i skidtunneln, men framförallt för att träffa vår folkkära skidstjärna Charlotte Kalla. Det blev en exklusiv kvart för att ställa frågor och få autografer innan andra träningspasset för dagen – ett styrkepass i gymmet.

Under frågestunden fick ungdomarna svar på en rad olika frågor och det av en toppatlet som överlag är restriktiv med intervjuer så här under den tunga försäsongsträningen.

Fredrik Ekström, en av ledarna i Grava SK, menar att sådana här tillfällen – att få träffa en förebild – är viktiga för ungdomarna.

– Fantastiskt roligt att få prata med en idol och det är nog bra att de får höra att man inte behöver vara superbra tidigt, utan att man kan ägna sig åt flera idrotter. Huvudsaken är att man är med och har kul ihop med kompisarna.

Dags för lopp

Att fler är med i verksamheten och har kul märks bland annat på måndagskvällarna vid Tuggelite skidstadion när serieterrängen anordnas och en massa knattar är med och kämpar.

Träningsgrupperna har precis dragit igång höstträningen med rullskidor, stavgång och löpning och förra helgen hölls ett upptaktsläger vid Mangenbaden där det även stod mossfotboll och MTB på programmet. 8 oktober arrangeras löpartävlingen Gravaterrängen och klubben satsar framåt mot en ny vinter med allt ifrån ledarutveckling och sponsorrelationer till förbättrade möjligheter till snöproduktion och skidträning på hemmaplan.