2017-05-10 19:19

2017-05-10 19:19

Thorn till SK Bore

SKIDOR: Vill bli bättre skidåkare

Gabriel Thorn byter Bengtsfors mot SK Bore.
– Det känns som att jag har väldigt bra möjligheter att bli en bättre skidåkare i Bore, säger 22-åringen.

Den gångna vintern slutade Gabriel Thorn på en 36:e plats i Vasaloppet, elva under svenska mästerskapets klassiska del och nia under femmilen.

– Jag är ganska nöjd med resultaten men jag vill mer. Jag har varit min moderklubb Bengtsfors trogen i alla år men efter att min kompis Fredrik Andrée tvingades lägga av har jag känt mig ganska ensam. Nu vill jag ta nästa steg och då föll det sig ganska naturligt att jag bytte till Bore. De har en väldigt bra organisation med många bra skidåkare, säger Gabriel Thorn.

På meritlistan har han bland annat ett JSM-guld och ett gäng starter i juniorlandslaget.

– Jag tycker inte att jag har haft den utvecklingskurvan jag velat ha efter att jag blev senior.

SK Bore är nöjt.

”Gabriel är en ung och utvecklingsbar senior som vi har haft ögonen på de senaste åren. Vi är mycket glada att han har skrivit på för SK Bore”, skriver Torsbyklubben i ett pressmeddelande.

Den gångna vintern slutade Gabriel Thorn på en 36:e plats i Vasaloppet, elva under svenska mästerskapets klassiska del och nia under femmilen.

– Jag är ganska nöjd med resultaten men jag vill mer. Jag har varit min moderklubb Bengtsfors trogen i alla år men efter att min kompis Fredrik Andrée tvingades lägga av har jag känt mig ganska ensam. Nu vill jag ta nästa steg och då föll det sig ganska naturligt att jag bytte till Bore. De har en väldigt bra organisation med många bra skidåkare, säger Gabriel Thorn.

På meritlistan har han bland annat ett JSM-guld och ett gäng starter i juniorlandslaget.

– Jag tycker inte att jag har haft den utvecklingskurvan jag velat ha efter att jag blev senior.

SK Bore är nöjt.

”Gabriel är en ung och utvecklingsbar senior som vi har haft ögonen på de senaste åren. Vi är mycket glada att han har skrivit på för SK Bore”, skriver Torsbyklubben i ett pressmeddelande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.