2016-06-29 17:00

2016-06-29 17:00

SK Bore fortsätter elitsatsningen

LÄNDSKIDOR: Större fokus på traditionella distanser

Huvudfokus skiftar från långlopp till traditionella distanser. Målsättningen är att konkurrera mot den svenska eliten. SK Bores elitteam inför kommande vinter omfattar åtta talangfulla åkare.

När SK Bore startade sitt elitteam låg huvudfokus på långloppvärldscupen. Men i år har Oscar Persson fått kontrakt med Lager 157, Rasmus Blom och Bob Impola kommer att ingå i ett nytt svenskt långloppsteam och Bill Impola kommer att satsa på traditionella distanser.

– Jag kommer att köra något långlopp i ett eget team, men framför allt vill jag nu satsa på traditionella distanser. Målet är att göra bra resultat nationellt och att få chansen att tävla internationellt. Det finns goda möjligheter i samband med tävlingarna i Ulricehamn och Falun då Sverige har en nationell kvot att fylla, säger Bill Impola.

De åkare som ingår i professionella team kommer att tävla för dessa i långloppvärldscupen men representera SK Bore i SM. Bill Impola, Johannes Ringsby, Filip Danielsson, Anton Persson och Pontus Hermansson kommer att tävla för SK Bore även i Intersportcup och Skandinavisk cup.

– Jag har valt att stanna kvar i Torsby efter studenten och att då få den här chansen till stöttning samt träning med duktiga teamkompisar känns väldigt bra, säger Filip Danielsson som tidigare tävlat för Garphyttan.

Anton Persson gjorde världscupdebut i samband med Slottssprinten i Stockholm den gångna vintern.

– För mig är målet i år att få tävla i U23-VM. Men det blir tufft och jag måste höja mig rejält i både sprint och distans eftersom Sverige bara skickar fyra åkare. Jag har snabbheten men måste få bättre uthållighet för att orka många lopp på kort tid, säger Anton Persson.

När SK Bore startade sitt elitteam låg huvudfokus på långloppvärldscupen. Men i år har Oscar Persson fått kontrakt med Lager 157, Rasmus Blom och Bob Impola kommer att ingå i ett nytt svenskt långloppsteam och Bill Impola kommer att satsa på traditionella distanser.

– Jag kommer att köra något långlopp i ett eget team, men framför allt vill jag nu satsa på traditionella distanser. Målet är att göra bra resultat nationellt och att få chansen att tävla internationellt. Det finns goda möjligheter i samband med tävlingarna i Ulricehamn och Falun då Sverige har en nationell kvot att fylla, säger Bill Impola.

De åkare som ingår i professionella team kommer att tävla för dessa i långloppvärldscupen men representera SK Bore i SM. Bill Impola, Johannes Ringsby, Filip Danielsson, Anton Persson och Pontus Hermansson kommer att tävla för SK Bore även i Intersportcup och Skandinavisk cup.

– Jag har valt att stanna kvar i Torsby efter studenten och att då få den här chansen till stöttning samt träning med duktiga teamkompisar känns väldigt bra, säger Filip Danielsson som tidigare tävlat för Garphyttan.

Anton Persson gjorde världscupdebut i samband med Slottssprinten i Stockholm den gångna vintern.

– För mig är målet i år att få tävla i U23-VM. Men det blir tufft och jag måste höja mig rejält i både sprint och distans eftersom Sverige bara skickar fyra åkare. Jag har snabbheten men måste få bättre uthållighet för att orka många lopp på kort tid, säger Anton Persson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.