2016-04-11 17:20

2016-04-11 17:20

Lyckat SM för Ålander

ALPINT

Samuel Ålander från Gunnarskog blev SM-sjua i slopestyle i Kläppen i Sälen.

– Jag har inte varit i en slopestylefinal sedan 2013, så jag är jättenöjd, säger Ålander.

Värmlänningen var även en hårsmån från att nå en finalplats i big air.

– Jag var mindre än en poäng ifrån. Men jag är nöjd ändå. Det har nog aldrig varit så hög nivå under ett SM tidigare, säger 19-åringen.

Jesper Tjäder från Östersund vann båda disciplinerna, strax före Sundsvalls Hugo Burvall. Tjäders klubbkamrat Oliwer Magnusson kammade hem bronset i slopestyle och Vetlandakillen Cristopher Hjälmeby knep tredjeplatsen big air.

SM-tävlingen i Kläppen var Samuel Ålanders fjärde i karriären. I fjol slutade han sexa i big air-finalen – hans bästa SM-placering i disciplinen.

– Jag har inte varit i en slopestylefinal sedan 2013, så jag är jättenöjd, säger Ålander.

Värmlänningen var även en hårsmån från att nå en finalplats i big air.

– Jag var mindre än en poäng ifrån. Men jag är nöjd ändå. Det har nog aldrig varit så hög nivå under ett SM tidigare, säger 19-åringen.

Jesper Tjäder från Östersund vann båda disciplinerna, strax före Sundsvalls Hugo Burvall. Tjäders klubbkamrat Oliwer Magnusson kammade hem bronset i slopestyle och Vetlandakillen Cristopher Hjälmeby knep tredjeplatsen big air.

SM-tävlingen i Kläppen var Samuel Ålanders fjärde i karriären. I fjol slutade han sexa i big air-finalen – hans bästa SM-placering i disciplinen.