2016-04-03 21:50

2016-04-03 21:50

Full pott för lag Edin

CURLING: Tre raka segrar för värmlänningarna

De regerande världs- och europamästarna gick starkt under söndagen i VM i schweiziska Basel. Två nya segrar inkasserades under söndagen mot Schweiz och Tyskland.

Efter lördagens premiärseger mot Japan väntade en tuff andramatch mot Schweiz. Hemmanationen stod upp bra mot de favorittippade svenskarna och vann den första omgången med 2–0. Karlstadlaget repade sedan mod och vann övertygande med 5–9.

– Bägge matcherna har varit jämna och vi har haft turen att vinna båda två, säger skippern Niklas Edin i ett pressmeddelande.

I söndagens andra match stod Tyskland för motståndet, en match där Sverige var än mer favorittippade. Tyskland hade förlorat mot både Schweiz och Japan och värmlänningarna visade att man höll för favoritskapet. Slutresultatet skrevs till 8–4 i svenskarnas favör.

Efter lördagens premiärseger mot Japan väntade en tuff andramatch mot Schweiz. Hemmanationen stod upp bra mot de favorittippade svenskarna och vann den första omgången med 2–0. Karlstadlaget repade sedan mod och vann övertygande med 5–9.

– Bägge matcherna har varit jämna och vi har haft turen att vinna båda två, säger skippern Niklas Edin i ett pressmeddelande.

I söndagens andra match stod Tyskland för motståndet, en match där Sverige var än mer favorittippade. Tyskland hade förlorat mot både Schweiz och Japan och värmlänningarna visade att man höll för favoritskapet. Slutresultatet skrevs till 8–4 i svenskarnas favör.

  • Erik Dahlén