2016-03-31 21:23

2016-03-31 21:23

Jansson trea i världscuptävling

SPEEDSKI

Christian Jansson har denna säsong valt att satsa på tävlingen i Frankrike för en vecka sedan, och kommande tävling i Åre nästa helg.

I franska Vars var målet att sätta nytt svensk rekord, men trots att värmlänningen var nära blev pallplaceringen i världscuptävlingen det enda han fick glädjas åt.

– Jag är nöjd med tredjeplatsen, men denna säsong är det inte världscupen jag satsar på, berättar Christian Jansson.

Kilssonen deltog sedan i en proffstävling direkt efter. Och det är i proffstävlingarna som det går som snabbast, och rekorden sätts.

– Det finns det inte lika mycket regler och vi kommer högre upp i backen vilket låter oss åka snabbare, I världscupen är svårare att komma upp i de hastigheterna. Jag körde 244 km/h i proffstävlingen och var nära både ett personbästa såväl som ett svenskt rekord, berättar Jansson.

Han avslutar sedan:

– Men jag ser fram emot Åre nästa helg, jag kör SM och två VC-tävlingar. Och just nu har jag fyra raka SM-guld, det är inte en segersvit jag gärna ändrar på.

I franska Vars var målet att sätta nytt svensk rekord, men trots att värmlänningen var nära blev pallplaceringen i världscuptävlingen det enda han fick glädjas åt.

– Jag är nöjd med tredjeplatsen, men denna säsong är det inte världscupen jag satsar på, berättar Christian Jansson.

Kilssonen deltog sedan i en proffstävling direkt efter. Och det är i proffstävlingarna som det går som snabbast, och rekorden sätts.

– Det finns det inte lika mycket regler och vi kommer högre upp i backen vilket låter oss åka snabbare, I världscupen är svårare att komma upp i de hastigheterna. Jag körde 244 km/h i proffstävlingen och var nära både ett personbästa såväl som ett svenskt rekord, berättar Jansson.

Han avslutar sedan:

– Men jag ser fram emot Åre nästa helg, jag kör SM och två VC-tävlingar. Och just nu har jag fyra raka SM-guld, det är inte en segersvit jag gärna ändrar på.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.