2016-03-16 18:55

2016-03-16 19:42

Torsbybons JSM-kross!

JSM LÄNGDSKIDOR: Viktor Thorn i ledning från start till mål

Uppvisning. Kross. Utklassning. Viktor Thorn från Bengtsfors, boende i Torsby, var helt överlägsen motståndarna i onsdagens JSM-skiathlon.
– Jag kunde ha åkt snabbare om det behövts, säger stortalangen.

Råland Stridh, Viktors tränare på Stjerneskolan, hade en föraning om vad publiken vid Valberget skulle få se.

– Jag tror att han kommer att göra en Sundby, gå ifrån direkt, sa han inför loppet.

Lucka direkt

Och mycket riktigt. Viktor Thorn tävlade i en klass för sig den här solstrålande dagen i Torsby. Den gångna helgen gjorde han två tuffa lopp i Estland och slutade femma och sexa i skandinaviska cupen för seniorer. Trots det hade han överlägset mest krafter av alla.

– Jag ville sätta hög fart på loppet. I första backen gjorde jag en fartökning och fick en lucka som sedan växte, säger Viktor Thorn som tävlar för Ulricehamns IF.

”Tog det ganska lugnt”

Efter 3,3 kilometer var ledningen 31.8 sekunder. Efter halva loppet ledde Thorn med 1.07.6.

– Jag känner min kropp bra. Det var aldrig någon fara att jag skulle köra för hårt, jag försökte bara hålla en jämn och hög fart. Jag tog det ganska lugnt i skatedelen.

Imponerad tvåa

Segermarginalen skrevs efter två mils åkning till 2.07.2 minuter. Bakom Thorn gjorde klasskompisen Filip Danielsson, Garphyttans IF en imponerande insats och klättrade till en andraplats efter att ha passerat Marcus Fredriksson under det sista varvet.

– Riktigt skönt! Men mot Viktor hade jag ingen chans. Han har varit sjukt imponerande hela säsongen, berömde silvermedaljören.

I H17-18 segrade Sollefteås Fredrik Andersson före Leo Johansson, Skillingaryds IK, studerande på Stjerneskolan. Trea blev Anton Murto, Gellivare skidallians IK.

Råland Stridh, Viktors tränare på Stjerneskolan, hade en föraning om vad publiken vid Valberget skulle få se.

– Jag tror att han kommer att göra en Sundby, gå ifrån direkt, sa han inför loppet.

Lucka direkt

Och mycket riktigt. Viktor Thorn tävlade i en klass för sig den här solstrålande dagen i Torsby. Den gångna helgen gjorde han två tuffa lopp i Estland och slutade femma och sexa i skandinaviska cupen för seniorer. Trots det hade han överlägset mest krafter av alla.

– Jag ville sätta hög fart på loppet. I första backen gjorde jag en fartökning och fick en lucka som sedan växte, säger Viktor Thorn som tävlar för Ulricehamns IF.

”Tog det ganska lugnt”

Efter 3,3 kilometer var ledningen 31.8 sekunder. Efter halva loppet ledde Thorn med 1.07.6.

– Jag känner min kropp bra. Det var aldrig någon fara att jag skulle köra för hårt, jag försökte bara hålla en jämn och hög fart. Jag tog det ganska lugnt i skatedelen.

Imponerad tvåa

Segermarginalen skrevs efter två mils åkning till 2.07.2 minuter. Bakom Thorn gjorde klasskompisen Filip Danielsson, Garphyttans IF en imponerande insats och klättrade till en andraplats efter att ha passerat Marcus Fredriksson under det sista varvet.

– Riktigt skönt! Men mot Viktor hade jag ingen chans. Han har varit sjukt imponerande hela säsongen, berömde silvermedaljören.

I H17-18 segrade Sollefteås Fredrik Andersson före Leo Johansson, Skillingaryds IK, studerande på Stjerneskolan. Trea blev Anton Murto, Gellivare skidallians IK.