2016-03-16 18:52

2016-03-16 19:43

Ännu ett guld till familjen Rönnlund

JSM LÄNGDSKIDOR: Gjorde avgörande ryck i sista backen

Farmor Toini och farfar Assar har vunnit OS-guld. Elina Rönnlund tig tidigare i vinter JVM-guld i stafett. Nu är hon också svensk juniormästare i skiathlon.

När förhandsfavoriten Ebba Andersson fick ställa in för att operera ett skadat knä var D19-20 klassen en på förhand öppen historia. Emma Ribom från Kalix tog ledningen men fick sällskap av Umeås Elina Rönnlund.

– Jag tog rygg på Emma och fick slita hårt för att hålla den. Planen var att försöka göra ett ryck i den sista långa uppförsbacken och det höll, sa Elina Rönnlund som korsade mållinjen nio sekunder före Emma Ribom.

På tredje plats, 59 sekunder efter segraren, slutade en väldigt glad Moa Olsson från Vansbro.

Lycklig trea

Olssons medalj blev en av totalt fyra för Stjerneskolans elever.

– Så skönt! Det här trodde jag inte inför tävlingarna. Jag har haft en så otroligt strulig säsong. Jag har förmodligen varit övertränad, kroppen har känts tung hela vintern. Den kändes tung i dag också, att jag trots det kan vara där framme är fantastiskt. Nu ska jag bara njuta och ha roligt resten av SM-tävlingarna jublade Olsson.

Elin Bryne 22:a

IK Frykens Elin Bryne slutade på 22:a plats.

– Jag hade hoppats på topp-20 så jag missade det knappt. Jag är hyfsat nöjd ändå. Kanske gick jag på lite för hårt i början av loppet. Jag siktar på att vara bland de 20 bästa i distansen på lördag, sa Lysviksåkaren.

Frida Karlsson, Sollefteå skidor IF vann JSM-tävlingarnas första guldmedalj när hon segrade i D17-18 före Linn Svahn IFK Umeå. Johanna Hagström, Falköpings AIK SK slutade trea.

På torsdagen fortsätter JSM-tävlingarna i Torsby med sprint i klassisk stil med första start klockan 10.

När förhandsfavoriten Ebba Andersson fick ställa in för att operera ett skadat knä var D19-20 klassen en på förhand öppen historia. Emma Ribom från Kalix tog ledningen men fick sällskap av Umeås Elina Rönnlund.

– Jag tog rygg på Emma och fick slita hårt för att hålla den. Planen var att försöka göra ett ryck i den sista långa uppförsbacken och det höll, sa Elina Rönnlund som korsade mållinjen nio sekunder före Emma Ribom.

På tredje plats, 59 sekunder efter segraren, slutade en väldigt glad Moa Olsson från Vansbro.

Lycklig trea

Olssons medalj blev en av totalt fyra för Stjerneskolans elever.

– Så skönt! Det här trodde jag inte inför tävlingarna. Jag har haft en så otroligt strulig säsong. Jag har förmodligen varit övertränad, kroppen har känts tung hela vintern. Den kändes tung i dag också, att jag trots det kan vara där framme är fantastiskt. Nu ska jag bara njuta och ha roligt resten av SM-tävlingarna jublade Olsson.

Elin Bryne 22:a

IK Frykens Elin Bryne slutade på 22:a plats.

– Jag hade hoppats på topp-20 så jag missade det knappt. Jag är hyfsat nöjd ändå. Kanske gick jag på lite för hårt i början av loppet. Jag siktar på att vara bland de 20 bästa i distansen på lördag, sa Lysviksåkaren.

Frida Karlsson, Sollefteå skidor IF vann JSM-tävlingarnas första guldmedalj när hon segrade i D17-18 före Linn Svahn IFK Umeå. Johanna Hagström, Falköpings AIK SK slutade trea.

På torsdagen fortsätter JSM-tävlingarna i Torsby med sprint i klassisk stil med första start klockan 10.