2016-02-21 21:23

2016-02-21 21:23

Dahlström på pallen i OS-backen

FREESKIING: "Det var nog den mest kreativa banan jag någonsin har kört"

Emma Dahlström visade under lördagen att hon kommer att vara en högst reell medaljaspirant när de olympiska vinterspelen 2018 avgörs i Pyeongchang i Sydkorea. Torsbyåkaren knep nämligen en tredjeplats när världscuptävlingen i freeskiing avgjordes i den kommande OS-backen Bokwang Phoenix Park.

När NWT når Dahlström har hon precis mellanlandat i Frankfurt efter en elva timmar lång flygning från den sydkoreanska huvudstaden Seoul. Det asiatiska äventyret renderade i en tredjeplats för värmländskan efter att hon noterats för 81.00 poäng.

– Jag är nöjd med min placering, men själva prestationen klaffade inte riktigt. Bland annat misslyckades jag på den andra railen där jag borde ha gjort ett svårare trick, säger Dahlström självkritiskt.

Desto mer lyrisk var 23-åringen över banan där freestylestjärnorna kommer att husera i kommande vinter-OS i Pyeongchang.

– Det var nog den mest kreativa banan jag någonsin har kört. Det fanns extremt många olika linjer man kunde välja. Ryktena säger att banan kommer att vara uppbyggd på ungefär samma sätt när det är OS. Banan var otroligt uppskattad av oss åkare, konstaterar Dahlström.

Vann tävlingen gjorde norskan Tiril Sjaastad Christiansen som noterades för 91,60 poäng.

Tävling i Norge

Närmast väntar X-games i big air i Oslo kommande lördag. En tävling som blir Dahlströms näst största denna säsong efter X-games i Aspen där slopestyle var disciplinen som kördes.

– Det är riktigt stort att X-games avgörs i Oslo. Det här är första gången som vi tjejer får köra big air och det ska bli riktigt kul. I big air fokuserar man mer på ett enskilt hopp i en stor backe tillskillnad från slopestyle där det är flera olika moment, säger Dahlström, som nyligen fick ett gott indicium för sina talanger i den nya konstellationen.

– Jag kom nyligen tvåa i en big air-tävling i Boston så jag har bra känsla inför tävlingen. Tävlingen kommer att avgöras mitt i Oslo så det blir riktigt publikvänligt.

När NWT når Dahlström har hon precis mellanlandat i Frankfurt efter en elva timmar lång flygning från den sydkoreanska huvudstaden Seoul. Det asiatiska äventyret renderade i en tredjeplats för värmländskan efter att hon noterats för 81.00 poäng.

– Jag är nöjd med min placering, men själva prestationen klaffade inte riktigt. Bland annat misslyckades jag på den andra railen där jag borde ha gjort ett svårare trick, säger Dahlström självkritiskt.

Desto mer lyrisk var 23-åringen över banan där freestylestjärnorna kommer att husera i kommande vinter-OS i Pyeongchang.

– Det var nog den mest kreativa banan jag någonsin har kört. Det fanns extremt många olika linjer man kunde välja. Ryktena säger att banan kommer att vara uppbyggd på ungefär samma sätt när det är OS. Banan var otroligt uppskattad av oss åkare, konstaterar Dahlström.

Vann tävlingen gjorde norskan Tiril Sjaastad Christiansen som noterades för 91,60 poäng.

Tävling i Norge

Närmast väntar X-games i big air i Oslo kommande lördag. En tävling som blir Dahlströms näst största denna säsong efter X-games i Aspen där slopestyle var disciplinen som kördes.

– Det är riktigt stort att X-games avgörs i Oslo. Det här är första gången som vi tjejer får köra big air och det ska bli riktigt kul. I big air fokuserar man mer på ett enskilt hopp i en stor backe tillskillnad från slopestyle där det är flera olika moment, säger Dahlström, som nyligen fick ett gott indicium för sina talanger i den nya konstellationen.

– Jag kom nyligen tvåa i en big air-tävling i Boston så jag har bra känsla inför tävlingen. Tävlingen kommer att avgöras mitt i Oslo så det blir riktigt publikvänligt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.