2016-02-19 18:04

2016-02-19 18:04

Karlstads damer halkade ner

CURLING: Elitserien

Team Ahlmarks kämpar just nu om en slutspelsplats i curlingens elitserie.

Karlstadslaget avancerade upp efter seger på fredagsförmiddagen, men halkade ner igen i och med förlust på eftermiddagen.

Det sista sammandraget i damernas högsta serie spelas i Sundbyberg och Karlstadslaget med Cissi Östlund som skipper avancerade från femte till fjärde plats i och med 6–5-segern över Fyris lag Towe Lundman. Nederlaget senare med 7–10 mot Sundbyberg Team Panthera (Isabella Wranå skipper) innebär dock att Karlstadslaget nu ligger sexa, men på samma poäng (12) som Panthera och det andra Sundbybergslaget, Team ÅF (Anna Hasselborg).

Team Ahlmarks möter just Team ÅF i en mycket viktig match med start klockan 19 nu på fredagskvällen. Det lär bli tufft med tanke på att Anna Hasselborgs gäng slog Sveriges ledande damlag de senaste åren, Skellefteås Margaretha Sigfridsson, som också förlorade dagens första match (Granit Jonna McManus).

Sigfridsson toppar ändå elitserietabellen efter tolv spelade omgångar av 14 på 18 poäng, samma som tvåan Stocksund Anette Norberg och trean Granit Jonna McManus.

Sista grundseriematchen för Karlstad är på lördagsförmiddagen mot Stocksund och Team Ahlmarks tidigare skipper, tvåfaldiga OS-mästaren Anette Norberg, som gör comeback efter uppehåll och cancerbehandling med sikte på OS 2018 i nya OS-grenen mixeddubbel.

Eventuellt särspel och semifinal och kvartsfinal spelas senare på lördagen. Semifinal två och final går på söndag.

I herrarnas elitserie i Jönköping ligger Karlstad lag Nermans (Daniel Magnusson skipper) sist i tabellen efter förluster på fredagen med 3–7 mot Skellefteå lag Gustav Eskilsson och 3–8 mot Skellefteå Jon Melin, som toppar elitserien.

För lag Nermans väntar närmast Stocksund Mats Nyberg klockan 19.

Lag Edin deltar inte i elitserien.

Det sista sammandraget i damernas högsta serie spelas i Sundbyberg och Karlstadslaget med Cissi Östlund som skipper avancerade från femte till fjärde plats i och med 6–5-segern över Fyris lag Towe Lundman. Nederlaget senare med 7–10 mot Sundbyberg Team Panthera (Isabella Wranå skipper) innebär dock att Karlstadslaget nu ligger sexa, men på samma poäng (12) som Panthera och det andra Sundbybergslaget, Team ÅF (Anna Hasselborg).

Team Ahlmarks möter just Team ÅF i en mycket viktig match med start klockan 19 nu på fredagskvällen. Det lär bli tufft med tanke på att Anna Hasselborgs gäng slog Sveriges ledande damlag de senaste åren, Skellefteås Margaretha Sigfridsson, som också förlorade dagens första match (Granit Jonna McManus).

Sigfridsson toppar ändå elitserietabellen efter tolv spelade omgångar av 14 på 18 poäng, samma som tvåan Stocksund Anette Norberg och trean Granit Jonna McManus.

Sista grundseriematchen för Karlstad är på lördagsförmiddagen mot Stocksund och Team Ahlmarks tidigare skipper, tvåfaldiga OS-mästaren Anette Norberg, som gör comeback efter uppehåll och cancerbehandling med sikte på OS 2018 i nya OS-grenen mixeddubbel.

Eventuellt särspel och semifinal och kvartsfinal spelas senare på lördagen. Semifinal två och final går på söndag.

I herrarnas elitserie i Jönköping ligger Karlstad lag Nermans (Daniel Magnusson skipper) sist i tabellen efter förluster på fredagen med 3–7 mot Skellefteå lag Gustav Eskilsson och 3–8 mot Skellefteå Jon Melin, som toppar elitserien.

För lag Nermans väntar närmast Stocksund Mats Nyberg klockan 19.

Lag Edin deltar inte i elitserien.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.