2016-01-21 17:08

2016-01-21 17:08

Personbästa av Persson

SKIDSKYTTE: Världscupen i Anterselva

Under torsdagen stod Bores Linn Persson för karriärens bästa världscupslopp.
– Det känns riktigt bra, säger värmländskan som överträffade sitt forna personbästa med tolv placeringar.

Linn Persson fortsätter att gå från klarhet till klarhet. För två helger sedan blev den 21-åriga värmländskan bästa svenska i Ruhpolding när hon slutade på en 36:e plats i sprinten. Nu inledde hon världscupshelgen i Anterselva på samma vis.

– Det var skönt att visa att man kan åka så pass bra. Jag är riktigt nöjd, säger Persson.

Den 21-åriga värmländskan sköt fullt och slutade på en 17:e plats i torsdagens sprintlopp – tolv placeringar bättre än hennes tidigare toppnotering i Östersund.

– Jag var orolig över att jag inte skulle prestera så bra på hög höjd. Hjärtat slår så hårt. Jag var rädd för att bli stum och att jag skulle dra på mig mjölksyra. Jag var sliten under sista varvet, men annars kändes kroppen bra, säger Persson.

Nu laddar hon för lördagens jaktstart.

– Jag siktar högt. Förhoppningsvis kommer jag att skjuta lika bra som i dag och ta rygg på dem i toppen. Jag har skaffat mig ett bra utgångsläge.

Vann gjorde ryskan Olga Podtjufarova, som var 52,8 sekunder snabbare än Persson.

Övriga svenskor: Elisabeth Högberg 39:a, Ingela Andersson 42:a och Mona Brorsson 45:a. Samtliga kvalificerade sig därmed för lördagens jaktstart.

Linn Persson fortsätter att gå från klarhet till klarhet. För två helger sedan blev den 21-åriga värmländskan bästa svenska i Ruhpolding när hon slutade på en 36:e plats i sprinten. Nu inledde hon världscupshelgen i Anterselva på samma vis.

– Det var skönt att visa att man kan åka så pass bra. Jag är riktigt nöjd, säger Persson.

Den 21-åriga värmländskan sköt fullt och slutade på en 17:e plats i torsdagens sprintlopp – tolv placeringar bättre än hennes tidigare toppnotering i Östersund.

– Jag var orolig över att jag inte skulle prestera så bra på hög höjd. Hjärtat slår så hårt. Jag var rädd för att bli stum och att jag skulle dra på mig mjölksyra. Jag var sliten under sista varvet, men annars kändes kroppen bra, säger Persson.

Nu laddar hon för lördagens jaktstart.

– Jag siktar högt. Förhoppningsvis kommer jag att skjuta lika bra som i dag och ta rygg på dem i toppen. Jag har skaffat mig ett bra utgångsläge.

Vann gjorde ryskan Olga Podtjufarova, som var 52,8 sekunder snabbare än Persson.

Övriga svenskor: Elisabeth Högberg 39:a, Ingela Andersson 42:a och Mona Brorsson 45:a. Samtliga kvalificerade sig därmed för lördagens jaktstart.